Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Okuliare BBB – funkčná ochrana pre vaše oči

Biker
Okuliare BBB – funkčná ochrana pre vaše oči

BBB už via ako 20 rokov vyrába a ponúka športové okuliare pre cyklistiku, ale i iné športové aktivity a voľný čas. Od prvopočiatkov je základným heslom tohto výrobcu, ponúkať a vyrábať produkty maximálnej kvality za rozumnú cenu. A tohto hesla sa drží do dnešných dní.

Môžete to vidieť na mnohých našich produktoch, ktoré cenou atakujú neznačkové, alebo nie až tak renomované značky, ale kvalita ktorú poskytujú, dosahuje a mnohokrát aj prevyšuje prémiovú konkurenciu. Poďme si povedať viac o materiáloch, technológiách a štandardoch, ktoré BBB používa a poskytuje.

Medzi základné štandardy v ponuke športových okuliarov patrí, že každý model ktorý má vymeniteľné sklá je dodávaný s trojicou skiel, optimalizovaných pre rôzne svetelné podmienky. Väčšinou je to teda jedno tmavé dymové alebo zrkadlové sklo, druhé je žlté a tretie číre. Takže okuliare pokrývajú kategórie skiel od 0 až po 3.

Ďalším štandardom pre všetky typy skiel je ich 100% UVA a UVB ochrana. Taktiež všetky sklá sú vyrábané z polykarbonátu, ktorý má jedinečnú vlastnosť, že je veľmi pevný a odolný, ale hlavne v prípade pádu, či nárazu sa netriešti, čo znamená, že vaše oči sú stále v bezpečí aj v takýchto situáciách.

Dôležitým faktom je, že všetky zorníky okuliarov BBB sú decentrované, čo znamená, že sklá sú opticky kvalitnejšie a poskytujú väčšiu vizuálnu presnosť. Ak ste sa už niekedy stretli s tým, že okuliare vám obraz skresľovali, alebo vás po určitom čase začala bolieť hlava, znamená to, že túto vlastnosť nemali.

Typy skiel a povrchových úprav

PH – fotochromatické sklá. Takéto sklá sa automaticky adaptujú na svetelné podmienky. Stmavnú, keď sú vystavené ostrému slnku a naopak takmer sa stanú čírymi, keď ste v podmienkach so zníženou svetelnosťou. BBB PH sklá vynikajú jedinečným rozsahom prestupu svetla a to od 85 až po 17%.

MLC – Multi layer coating. Sklá s 9-timi povrchovými vrstvami, ktoré sa starajú o jasné a ostré videnie za rôznych svetelných podmienok. I keď sa sklá z vonkajšej strany javia ako tmavé, pri pohľade z opačnej strany je videnie jasné, minimálne stmavené a maximálne ostré.

SMOKE – tento typ skiel poskytuje vlastnosti veľmi podobné MLC sklám, akurát poskytuje konzervatívnejší vzhľad pre zákazníkov, ktorí nepreferujú farebné zrkadlové úpravy.

PZ – polarizačné sklá. Tento typ skiel používa filter, ktorý účinne eliminuje slnečné odlesky, ktoré vznikajú na rôznych hladkých povrchoch a mohli by spôsobovať oslepenie a únavy zraku.

Top modely sú ešte vybavené špeciálnymi povrchovými vrstvami ako Anti-Fog, ktorá zaisťuje aby sa okuliare v čo najmenšej možnej miere rosili a zahmlievali a tiež vrstvu Oleophobic, ktorá na vonkajšej strane skla odpudzuje vodu, prach, blato, alebo otlačky z vašich prstov.

BBB nezabúda ani na priaznivcov cyklistiky, ktorí potrebujú dioptrické sklá. Jednak modelom pre krátkozrakých, ktorý potrebujú okuliare kvôli samotnej jazde, ale i tých cyklistov, ktorí len dobre nevidia na svoj komputer, mobil, či jedálny lístok v obľúbenom podniku. Pre tých ponúka niekoľko modelov s vloženou čítacou zónou v niekoľkých stupňoch dioptrií.

Rám

Ďalšou dôležitou časťou okuliarov je ich rámik. BBB na výrobu základných rámikov používa polykarbonát, ktorý ako sme už spomínali je veľmi pevný a odolný. Avšak stredné a vyššie modely z ponuky, sú vyrobené z materiálu Grilamid, ktorý je takmer nezničiteľný a znesie veľkú mieru namáhania, kým sa zlomí.

Aby vám naše rámiky sedeli na tvári čo najlepšie, sú vybavené mäkkými gumenými protišmykovými segmentmi na koncoch nožičiek, ale i nosníku. Na väčšine modelov je nosník nastaviteľný a ľahko prispôsobiteľný rôznym tvorom i preferenciám usadenia okuliarov na tvári.

Medzi ďalšie štandardy okuliarov BBB patrí, že základné modely sú dodávané minimálne s prepravným vrecúškom, ktoré zároveň slúži na ich čistenie. Stredná a vyššia trieda je dodávaná už s tvrdým prepravným obalom aj s priestorom na odkladanie náhradných skiel, vrecúško je tiež súčasťou dodávky.

Poslednou ale nie nepodstatnou záležitosťou, ktorá robí značku značkou, je dostupnosť takmer všetkých náhradných dielov. Či už potrebujete nové sklo, rámik, alebo nosník, BBB vám s tým vie pomôcť.

Tak vsaďte na rokmi overenú kvalitu a navštívte niektorého z naši predajcov, alebo našu stránku skprofibike.sk a nájdite si okuliare, ktoré vyhovujú vašim potrebám a štýlu.

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu