Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Na Slovensku vznikol prvý kontinentálny MTB tím PROefekt Across CST

Cieľmi tímu sú ambiciózne - účasť na letných Olympijských hrách 2024 v Paríži i na pretekoch Okolo Slovenska.
Biker
Na Slovensku vznikol prvý kontinentálny MTB tím PROefekt Across CST

Po úspešnej dekáde spojenej s viacerými titulmi majstrov Slovenska a viacnásobným umiestnením v top 20-tke na majstrovstvách sveta a majstrovstvách Európy zakladá PROefekt s podporou partnerov prvý kontinentálny MTB tím na Slovensku pod názvom PROefekt Across CST team.

„Som veľmi rád, že tím dosiahol túto métu. Na Slovensku je to prvý horský kontinentálny tím. Vnímam to ako vyvrcholenie desaťročného úsilia,“ hovorí Juraj Karas, zakladateľ PROefekt Across CST team.

„V PROefekte sa nám vyformoval elitný tím, ktorý už dlhšie dosahuje kvalitné výsledky nielen v horskej  ale aj cestnej cyklistike, dokonca aj v ďalších športoch, ako napríklad v skialpinizme, behu či duatlone. Chlapci sú výborná partia a teší ma, že si rozumejú aj po ľudskej stránke, či už na tréningových kempoch, ale aj v pretekoch.“

Prečítajte si tiež

„Vývoj na svetovej cyklistickej scéne ukazuje, že všestrannosť a kombinovanie viacerých disciplín prispieva k výnimočným výkonom a dominancii. V našom tíme tento smer dlhodobo podporujeme a v kontinentálnom tíme ju mienime ešte viac rozvíjať. Preto u nás majú priestor MTB aj cestní cyklisti, ktorí tak môžu spoločne kombinovať obe disciplíny,“ dodáva Karas.

Od vzniku PROefektu v roku 2012 bolo hlavným cieľom poskytnúť ľudom všetkých výkonnostných a vekových kategórii systematický a efektívny tréning pod vedením Juraja Karasa.

Ciele prvého kontinetnálneho MTB tímu na Slovensku nie sú malé: „S pomocou Slovenského cyklistického zväzu vyjazdiť miestenku a dostať nášho jazdca na letné olympijské hry 2024 v Paríži a tiež štartovať na najvýznamnejšom slovenskom cyklistickom podujatí Okolo Slovenska.“

„Verím, že sa nám podarí splniť ciele, ktoré sme si pri zakladaní tímu dali. Vytvárame podmienky, v ktorých sa v budúcnosti môžu ukázať aj ďalšie talenty,“ dodal Karas.

Jazdci tímu PROefekt Across CST

Aktuality

Včera 17:38 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu