Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Cyklistu EF Education zrazilo auto, vodič z miesta ušiel a nechal ho so zraneniami a zlomeným bicyklom

Daniel Arroyave našťastie neutrpel vážnejšie zranenia a tentokrát si to viac odniesol bicykel. "Dnes som to bol ja, zajtra to môže byť niekto iný a môže to byť stratený život. Výbava sa dá vymeniť, ale život nie," odkazuje 21-ročný cyklista.
Martin Sarvaš
Cyklistu EF Education zrazilo auto, vodič z miesta ušiel a nechal ho so zraneniami a zlomeným bicyklom

Kolumbijského pretekára tímu EF Education-Nippo Daniela Arroyava zrazilo v utorok auto počas tréningovej jazdy v kolumbijskom regióne Antioquia.

Počas incidentu boli s 21-ročným cyklistom dvaja ďalší cyklisti, píše portál Wieleflits.

Fotografie z nehody zverejnili na Twitteri na účte La Rueda Colombia. Arroyava sedel na zemi, držal si poranený lakeť a vedľa seba má položený dolámaný bicykel.

Daniel Arroyave našťastie neutrpel vážnejšie zranenia a z nehody si odniesol povrchové zranenia a tržné rany. Horšie skončil jeho bicykel, ktorý bol zjavne kompletne zlomený v strede spodnej rámovej trubky. Vodič auta z miesta nehody ušiel.

Podobný incident sa stal iba pred pár dňami, keď jazdec na elektrickej motorke zrazil cyklistu, nechal ho ležať na zemi so zlomenou sánkou a po chvíli ušiel.

Niečo podobné sa stalo aj toto leto na Slovensku, keď vodič auta zrazil cyklistu na rovnej a prehľadnej ceste medzi Topoľníkmi a Okočom a utiekol bez toho, aby zistil, či je cyklista v poriadku.

„Vďaka bohu, že to nie je nič vážne. Som v poriadku. Mám len nejaké tržné rany,“ povedal neskôr Arroyave vo video správe.

„Dnes som to bol ja, zajtra to môže byť niekto iný a môže to byť stratený život. Výbava sa dá vymeniť, ale život nie. Chcel by som vyzvať ľudí, aby na seba dávali pozor. Všetci zdieľame tú istú cestu.“

Mladý Kolumbijčan práve absolvoval svoj prvý z dvoch sezón s tímom EF Education-Nippo. Na pretekoch Okolo Poľska skončil štvrtý vo vrchárskej klasifikácii, pred dvoma rokmi bol na domácom šampionáte piaty v časovke jednotlivcov do 23 rokov a v nasledujúcom roku vyhral kolumbijský titul U23 v cestných pretekoch.

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu