Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Jazdec na elektrickej motorke zrazil cyklistu, nechal ho ležať na zemi a ušiel

Cyklista zostal po zrážke otrasený ležať na zemi so zlomenou sánkou, zatiaľ čo vodič elektrickej motorky po chvíli z miesta nehody ušiel.
Martin Sarvaš
 Video: Jazdec na elektrickej motorke zrazil cyklistu, nechal ho ležať na zemi a ušiel

Na Reddite sa nedávno objavilo video, v ktorom došlo k nehode po zrážke elektrickej motorky s cyklistom. Vodič motorky iba chvíľu po incidente ušiel z miesta nehody a nechal zraneného cyklistu ležať v bolestiach na zemi.

Nehoda sa stala minulý víkend v kalifornskom meste San Clemente. Vo videu nie je zobrazená samotná zrážka cyklistu s motorkárom, no samotný zrazený cyklista na sociálnych sieťach píše, že motorkár išiel pri zrážke rýchlosťou 50 míľ za hodinu, čo je v prepočte 80km/h. Motorkár išiel podľa opisu cyklistu priamo oproti nemu.

Jazda na elektrickej motorke je na mieste nehody zakázaná. Podobné motorky majú vysoký výkon a sú schopné dosahovať vysoké rýchlosti – narozdiel od elektrobicyklov. Práve preto je jazda na takýchto elektrických motorkách zakázaná na trailoch pre horské bicykle.

Cyklista zostal po zrážke ležať nehybne na zemi, zatiaľ čo vodič elektrickej motorky sa postavil, ponaťahoval sa, postupne sa vzďaľoval, a keď už bol dostatočne ďaleko, naskočil na motorku a ušiel.

Niečo podobné sa stalo aj toto leto na Slovensku, keď vodič auta zrazil cyklistu na rovnej a prehľadnej ceste medzi Topoľníkmi a Okočom a utiekol bez toho, aby zistil, či je cyklista v poriadku.

Zranený cyklista sa už na mieste sťažoval na bolesti sánky a hovoril, že má zlomenú sánku. Neskôr jazdec potvrdil, že mal zlomenú sánku na dvoch miestach a po operácii bude mať ešte šesť týždňov zdrôtované kosti sánky.

Obrovským šťastím je, že cyklista mal veľkú integrálnu prilbu, ktorá mu chránila celú hlavu, a keďže mu motorkár pri zrážke zlomil sánku aj cez integrálu, nechcime vedieť, ako by to dopadlo, keby mal klasickú helmu.

„Na MTB traile som sa čelne zrazil s elektrickým motocykom idúcim rýchlosťou 50 mph. Mám zlomenú čeľusť na dvoch miestach, práve som sa dostal z operácie a na 6 týždňov mám zdrôtovanú čeľusť. Išlo o tichý motocykel a nie klasický e-bike a takéto niečo jednoduch nepatrí na MTB traily!,“ napísal jazdec.

Video zo zrážky cyklistu s motorkárom:

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu