Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Nohavice a legíny

Test: Nohavice Haven Singletrack

Hodnotenie: 4/5
75
Biker
Test: Nohavice Haven Singletrack

Dlhé nohavice od českej značky kúpite aj v čiernej a oranžovej, a sú určené ako pre bikerov, tak pre bikerky. Zadná a vnútorná strana stehien je zo zosilnenej látky, ktorá má okrem iného aj veľmi príjemný vnútorný povrch.

Ani zvyšok nohavíc však nie je na holú kožu ani zďaleka nepríjemný. Zosilnené panely by však mali byť podľa nás aj na kolenách. Látka samotná až taká robustná nie je, a preto sa nohavice hodia skôr na trailové jazdenie než na zjazd.

Materiál však je dostatočne strečový, aby sa pod nohavice zmestili aj objemné kolenné chrániče. Po bokoch stehien aj lýtok nájdete dlhé vetracie otvory na zips prekryté sieťovinou z kontrastnej farby.

Look je to extravagantný, no regulácia teploty sa naozaj hodí. Otvory na lýtkach zároveň slúžia ako spôsob rozšírenia spodnej časti nohavíc. Nohavice sa vďaka tomu dajú aj vyhrnúť a zaistiť nad lýtkom.

Na suchý zips sa dajú stiahnuť ako v páse, tak v členkoch. Toto všetko však svedčí o tom, že Haven (opäť) demonštruje veľký cit pre detail − komplikovanou konštrukciou aj takými drobnosťami, ako sú cvoky s dizajnom brzdových kotúčov.

Na nohaviciach sú celkovo štyri vrecká – dve na bokoch, jedno na stehne a jedno na krížoch. Tie na bokoch by však mohli byť o niečo hlbšie a na zips a do toho na krížoch sa zmestia len ploché drobnosti.

Vrecko na stehne by mohlo byť o niečo viac na boku, obsahuje však praktické elastické vrecko na telefón, aby sa pri pedálovaní neposúval.

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu