Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Zjazdár Rasťo Baránek nepríjemne spadol pri natáčaní a utrpel vnútorné krvácanie

Slovenský zjazdár musel podstúpiť operáciu, ktorá našťastie dopadla dobre a Rasťo sa už zotavuje doma. Držíme palce a dúfame, že ťa čoskoro uvidíme opäť na bicykli!
Martin Sarvaš

Slovenský zjazdár tímu Kellys Factory Rastislav Baránek utrpel pred dvomi týždňami nepríjemné zranenie pri natáčaní videa vrámci projektu Bike Mission.

Narazil si viacero orgánov a pád spôsobil krvácanie do brucha.“Nepozrel som si presne úsek, ktorý sme natáčali, preletel som drevený most a bruchom pri dopade trafil zozadu sedlo,“ opísal pád Rasťo Baránek. Hneď po páde ho previezli do nemocnice a večer absolvoval operáciu.

Operácia dopadla našťastie dobre a momentálne sa Rasťo zotavuje doma. Držíme palce a dúfame, že ťa čoskoro uvidíme opäť na bicykli!

Baránek má za sebou úspešnú sezónu 2021, v ktorej sa mu podarilo dosiahnuť 19. miesto na Majstrovstvách sveta vo Val di Sole, čo je najlepšie umiestnenie slovenského zjazdára na svetovom šampionáte za posledných 22 rokov.

Rasťo Baránek opísal celý incident:

Ahoj mám nejaké novinky. Pár ľudí už to vie, ale moc vás asi nie je. Pred dvoma týždňami som mal úraz pri natáčaní nového dielu @bike.mission
S Marekom sme hneď vedeli, že to nie je dobré a nasledoval prevoz do nemocnice, kde ma ešte v ten večer museli operovať. Mal som vnútorné krvácanie do brucha a veľa narazených orgánov.

Našťastie operácia dopadla dobre a momentálne sa zotavujem doma a ide to pomerne slušne. Mal som šťastie, že krvácala cieva, nie žiadny orgán, no na pamiatku celej udalosti budem mať túto krásnu jazvu cez pol brucha.

Spravil som chybu a zaplatil pomerne vysokú cenu, ale tieto veci si človek nevyberá. Nepozrel som si presne úsek, ktorý sme natáčali, preletel som drevený most a bruchom pri dopade trafil zozadu sedlo.

Neteší ma to, ale bike je môj koníček aj práca a dobre si uvedomujem, že sa niečo takéto môže stať. Niektorí ľudia hovoria, že si nevážim zdravie, keď robím tento šport, ale verte mi, je to skôr naopak… Niekedy sa proste darí viac, niekedy menej. Teším sa, že napredujem a čoskoro začnem opäť trénovať a jazdiť.

 

Vaše komentáre

Aktuality

17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu