Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan nepríjemne spadol na Paríž-Roubaix, monument vyhral v náročných podmienkach Colbrelli (+video)

Trojnásobný majster sveta odjazdil posledné preteky v drese Bora-Hansgrohe.
Martin Sarvaš
 Peter Sagan nepríjemne spadol na Paríž-Roubaix, monument vyhral v náročných podmienkach Colbrelli (+video)

Paríž – Roubaix 2021

 

  • Dĺžka: 257,7 km
  • Prevýšenie: 1360 m
  • Čas: 6:01:57 hod
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 42,7 km/h

Víťazom 118. ročníka monumentu Paríž – Roubaix sa stal Talian Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious). Na druhom mieste skončil Belgičan Floriana Vermeerscha (Lotto Soudal), tretí prešiel cieľom Holanďan Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix).

Jazdcom komplikovalo preteky daždivé počasie na dlhej dlhej 257,7 km trati s 30 sektormi dlažobných kockiek. Náročné podmienky a technický terén spôsobili množstvo pádov, na ktoré doplatil aj trojnásobný majster sveta.

Peter Sagan spadol 135km pred koncom Paríž – Roubaix a napokon skončil na 56. mieste. V pravotočivej zákrute s hlbokou mlákou pred ním spadol Edward Theuns (Trek-Segafredo) a so sebou zobral Petra Sagana i Jonasa Rickaerta (Alpecin-Fenix).

Skvelý výsledok na juniorskom Paríž – Roubaix dosiahol iba 18-ročný slovenský talent Martin Svrček, ktorý skončil na šiestom mieste.

Historickú premiéru ženského monumentu Paríž-Roubaix vyhrala Lizzie Deignan. 32-ročná britská pretekárka tímu Trek-Segafredo nastúpila 81 km pred cieľom v prvom zo sedemnástich sektorov kociek a dokázala prísť sama až do cieľa.

Pád Petra Sagana na Paríž – Roubaix 2021:

„Paríž-Roubaix je samo osebe ťažké, dnes to bol ale extrém kvôli strašne ťažkým podmienkam. Kľúčové bolo prežiť po cieľ. Vedeli sme, že dôležité bude dobre sa pohybovať v pelotóne a byť vpredu čo najviac. Všetci sme na to pracovali. Nanešťastie sme tam mali viacero pádov,“ povedal Peter Sagan.

„Aj ja som spadol a poriadne si udrel pravú časť tela. Ale odovzdal som všetko, aby som prišiel do cieľa. Boli to moje posledné preteky vo farbách Bora-Hansgrohe a naozaj som chcel dokončiť päť spoločných rokov čo najlepším výsledkom. Žiaľ, toto nebol ten deň,“ dodal Sagan.

Peter Sagan dosiahol v tíme Bora – Hansgrohe v priebehu piatich rokov 29 víťazstiev vrátane monumentu Paríž – Roubaix v roku 2018. V nemeckom tíme odjazdil posledné preteky. Peter Sagan podpísal zmluvu na dva roky s francúzskym tímom TotalEnergies, ktorý je momentálne v druhej najvyššej kategórii UCI ProTeam, no do roku 2023 by chcel získať status WorldTour tímu.

Výsledky Paríž – Roubaix 2021

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu