Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Haibike predstavil nové elektrobicykle AllMtn s najnovším pohonom od Boschu

Nové celoodpružené elektrobicykle AllMtn majú krajší dizajn, tuhší rám i batérie s veľkou kapacitou až 750Wh.
Martin Sarvaš

Prednedávnom predstavil Bosch svoje nové systémy pohonu pre elektrobicykle a už o chvíľu predstavil Haibike svoju novú kolekciu e-bikov.

Nový pohon Boschu (Bosch Performance Line CX Smart System) je postavený na predošlej generácii motoru Performance Line CX, avšak má novú PowerTube batériu so skutočne veľkou kapacitou 750 Wh, nový displej, diaľkové ovládanie i senzor rýchlosti.

Nový motor má v porovnaní s predchodcom lepšiu konektivitu a má v sebe zabudovanú ochranu proti krádeži.

Nový celoodpružený e-bike Haibike AllMtn CF SE prichádza so spomínaným najnovším pohonom od Boschu a je cielený na zábavnú jazdu na trailoch a pre jazdcov, ktorí hľadajú strednú cestu medzi dobrými vlastnosťami pri šliapaní do kopca a spoľahlivosťou pri zjazde.

Detaily Haibike AllMtn CF SE
  • Určenie: Allmountain / trail e-bike
  • Rám: Nový karbónový predný trojuholník, karbónové váhadlo a hliníková zadná stavba
  • Kolesá: 29″ koleso vpredu, 27,5″ vzadu
  • Pohon: Nový ponoh Bosch Performance Line CX Smart System (85Nm, 25km/h) vo všetkých veľkostiach
  • Batéria: PowerTube s veľkou kapacitou 750 Wh
  • Zdvih rámu i vidlice: 160mm
  • Cena: 7999 eur

Nový e-bike má zdvih rámu 160mm a rovnaký zdvih má aj vidlica. AllMtn CF SE má tzv. mullet osadenie kolies, čo znamená, že vpredu je väčšie 29-palcové koleso a vzadu je 27,5-palcové.

AllMtn CF SE je vlajkovou loďou modelov AllMtn, zaplatíte zaň 7999 eur a v predaji bude začiatkom roka 2022.

Okrem nového pohonu redizajnovali aj karbónový predný trojuholník tohto e-biku. Otvory pre káble z rámu úplne odstránili a všetky káble vchádzajú do rámu priamo cez hlavové zloženie Acros.

Zmizol aj veľký otvor na spodnej rámovej trubke, ktorý slúžil pre prístup k batérii. Nová batéria Bosch PowerTube s kapacitou 750 Wh sa po novom iba vysunie v spodnej časti rámu. Vďaka týmto zmenám na ráme je vylepšený rám tuhší.

Ak chcete vybrať batériu, musíte elektrobicykel položiť na bok alebo otočiť hore nohami a potom odstránite kryt, ktorý je zaistený skrutkou. Zámok batérie je umiestnený na samotnej batérii.

Veľká batéria sa vojde do všetkých veľkostí rámu od S až po XL, avšak pre e-MTB poháňané systémom Bosch nie je dostupná možnosť Range Extenderu. Ako je už u Haibike zvykom, do hliníkovej zadnej stavby je možné umiestniť dvojicu zadných svetiel.

Najnovší pohon Bosch Performance Line CX Smart System sa ovláda novým LED diaľkovým ovládaním na riadidlách, pričom v strede je umiestnený displej Bosch Kiox 300.

Špecifikácia Haibike AllMtn CF SE

Ako sme už spomínali, e-bike AllMtn CF SE je vlajkovou loďou modelov Haibike AllMtn. Pozlátkom špecifikácie sú radenie SRAM Eagle AXS X01, kolesá Mavic E-Deemax či riadidlá, predstavec a sedlovka Race Face.

Vpredu nájdete 160mm odpruženú vidlicu RockShox Lyrik Ultimate, ktorú dopĺňa tlmič Deluxe Select+. Na kolesách sú obudté plášte Maxxis Minion DHF (EXO) vpredu a pevnejší DHR II (EXO+) vzadu. Štvorpiestové brzdy Magura MT7 spolu s 200 mm kotúčmi poskytujú viac než dosť brzdnej sily.

Ďalšie možnosti Haibike AllMtn CF s novým pohonom Bosch Performance Line CX Smart System

Okrem najvyššieho modelu AllMtn CF SE ponúka Haibike aj ďalšie možnosti s novým motorom Bosch Performance Line CX Smart System i 750Wh batériou – AllMtn CF 11, AllMtn CF 9 a AllMtn CF 8.

Všetky modely sú postavené na rovnakom karbónovom ráme s karbónovým váhadlom a zadnou stavbou zo zliatiny hliníka.

Haibike AllMtn CF SE

  • Motor Bosch Performance Line CX Smart System 85 Nm
  • Batéria Bosch PowerTube 750 Wh
  • Displej Bosch Kiox 300
  • Vidlica RockShox Lyrik Ultimate 160 mm
  • Tlmič RockShox Deluxe Select+ 160 mm
  • Brzdy Magura MT7 200/200 mm
  • Pohon Sram X01 AXS/GX 1×12
  • Cena: 7999 eur

Haibike AllMtn CF 11

  • Motor Bosch Performance Line CX Smart System 85 Nm
  • Batéria Bosch PowerTube 750 Wh
  • Displej Bosch Kiox 300
  • Vidlica RockShox Lyrik Select RC 160 mm
  • Tlmič RockShox Deluxe Select+ 160 mm
  • Brzdy Magura MT5 200/200 mm
  • Pohon Shimano XT/SLX/Deore 1×12
  • Cena: 6499 eur

Všetky modely AllMtn CF

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu