Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Všetky informácie o pretekoch XLC BikeFest Maratón 2021 (harmonogram, štartovné, trate)

Všetci kadeti a kadetky do 16 rokov majú na 23 km trati štartovné zadarmo.
Martin Sarvaš

XLC BikeFest Maratón 2021
  • Dátum: nedeľa, 29. august
  • Čas: 10:00 hod
  • Štartovné: 20 € cez internet, 30 € pri registrácii na mieste, kadeti a kadetky do 16 rokov zadarmo (registrácia na mieste sa uzatvára o 09:30)
  • Online registrácia

Aj tento rok sa na najväčšom bicyklovom festivale na Slovensku Birell BikeFest 2021 uskutočnia  MTB preteky XLC BikeFest Maratón. Desiaty ročník BikeFestu sa uskutoční tradične vo Freeride Bikeparku Kálnica počas  posledného augustového víkendu – 27. až 29. augusta 2021.

Maratón na BikeFeste je jednoznačne jedným z najkrajších maratónov na Slovensku, keďže jeho trať prechádza hrebeňom Považského Inovca s krásnou prírodou. Maratónu sa každoročne zúčastnia stovky pretekárov všetkých vekových kategórií.

Na tratiach budú mať súťažiaci k dispozícii občerstvovacie stanice s tekutinami, ovocím či tyčinkami. Na maratóne sa budú tiež počas pretekov pohybovať pojazdní záchranári a servisáci. Na tratiach budú mať súťažiaci k dispozícii občerstvovacie stanice s tekutinami, ovocím či tyčinkami.

Novinkou tohtoročného maratónu je pridaný jeden špeciálny krátky športový rodinný okruh pre deti, ktorý však nie je pre úplných začiatočníkov. Veľký okruh má 49 km a prevýšenie prevýšenie 1 748 m, stredný 23 km a prevýšenie 794 m a športový rodinný okruh má 10 km.

Väčšie rozostupy medzi štartmi jednotlivých okruhov zabezpečia, že sa pretekári nepomiešajú a môžu si maratón vychutnať v tempe, aké majú radi.

Podobne, ako na enduro pretekoch, ani na maratóne nechýba kategória elektrobicyklov, ktorá je rozdelená do dvoch kategórií – v prvej kategórii musia bicykle spĺňať normu PEDELEC, čo znamená, že maximálny nominálny výkon elektrobicyklu je 250 W a motor je vybavený obmedzovačom rýchlosti na 25 km/h. E-biky, ktoré túto normu nespĺňajú, štartujú v kategórii OPEN.

Registrácia na preteky je možná online (20€) i na mieste (30€). Celkovo sa dá registrovať online do 25. augusta.

Keďže chceme podporovať mladé talenty, tak sme sa rozhodli, že kadeti a kadetky do 16 rokov budú mať štartovné zadarmo.

Online registrácia prebieha do stredy 25. augusta do polnoci.

Registrácia na mieste bude prebiehať v deň pretekov 29. augusta do 9.30 hod. Každý štartujúci dostane darčekový balíček v hodnote 10 eur. Online registrácia je možná na webe www.bikefest.sk, kde sú uvedené pravidlá či všetky ďalšie podrobnosti o pretekoch.

Informácie o pretekoch

Trate

  • Veľký okruh: 50 km / prevýšenie 1 748 m
  • Stredný okruh: 23 km / prevýšenie 794 m
  • Športový rodinný okruh: 10 km

Štartovné

  • 20 € online
  • 30 € na mieste
  • kadeti a kadetky do 16 rokov zdarma
  • Online registrácia prebieha do stredy 25. augusta do polnoci

Registrácia

  • do 21.8.2021 online s menom
  • do 25.8.2021 online
  • do 29.8. do 9:30 na mieste

Harmonogram

  • Dátum: nedeľa, 29. august
  • 10:00 hod. Veľký okruh 50 km e-bike
  • 10:05 hod. Veľký okruh 50 km
  • 11:00 hod  Stredný okruh 23 km
  • 11:15 hod  Športový rodinný okruh 10 km

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu