Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Všetky informácie o pretekoch Rock Machine Enduro Race 2021 (harmonogram, štartovné, trate)

Aj tento rok budú mať enduro preteky status kvalifikačných pretekov Svetovej enduro série – EWS.
Martin Sarvaš

Rock Machine Enduro Race 2021
  • Kategória pretekov: kvalifikačné preteky Svetovej enduro série (Enduro World Series), súčasť slovenského enduro pohára
  • Dátum: sobota, 28. august
  • Čas: 09:30 hod
  • Štartovné: Elite: 30 € cez internet, 40 € pri registrácii na mieste; Hobby: 20 € cez internet, 30 € na mieste (registrácia na mieste sa uzatvára o 9:00)
  • Online registrácia

Aj tento rok sa na najväčšom bicyklovom festivale na Slovensku Birell BikeFest 2021 uskutočnia MTB preteky Rock Machine Enduro Race. Desiaty ročník BikeFestu sa uskutoční tradične vo Freeride Bikeparku Kálnica počas posledného augustového víkendu – 27. až 29. augusta 2021.

Enduro Race sú prvé sobotné preteky a zároveň jedny z najobľúbenejších pretekov BikeFestu pre zúčastnených. Endura sa totiž zúčastňuje mnoho hobby pretekárov, ktorí si chcú užiť skvelú atmosféru, krásnu prírodu a, samozrejme, aj samotnú jazdu.

Aj tento rok budú mať enduro preteky status kvalifikačných pretekov Svetovej enduro série – EWS. Trať si môžete prechádzať a trénovať v piatok 27. augusta od 11:00, v sobotu pred pretekmi už tréning nebude možný.

V úvode čaká cyklistov dlhší výšľap na štart prvej rýchlostnej skúšky. Počet rýchlostných skúšok bude závisieť od kategórie, pričom elite ich absolvujú pravdepodobne sedem a hobby o jednu menej. Treba počítať s rýchlymi zjazdmi, technicky náročnejšími časťami i úsekmi, kde treba poriadne zašliapať do pedálov.

Štartuje sa v poradí kategórií: E-bike, Hobby a nakoniec Race na základe výsledkov z posledného ročníka a na základe poradia pri registrácii. Pretekári prihlásení na mieste dostanú vždy vyššie štartovné číslo.

Do prvého transferu štartujú pretekári podľa štartovných čísel, ale v obrátenom poradí, takže najvyššie štartovné číslo ide prvé a číslo „1“ štartuje posledné. Medzi kategóriami E-bike, Race a Hobby bude na štarte 10-minútová časová medzera. Štartovať sa bude v 5-minútových intervaloch po 10 pretekárov. Na štarte si musí každý pretekár nechať „odpípnuť“ čip, aby mohol do pretekov odštartovať.

Pretekárov v kategórii Race  (EWS a Slovenský pohár) čaká šesť rýchlostných skúšok, v kategórii hobby absolvujú o jednu menej, takže sa netreba báť technicky náročnej rýchlostnej skúšky na skalách. V kategórii Race je tiež povinnou výbavou fullface prilba, zatiaľ čo v kategórii Hobby je povinnou výbavou akákoľvek cyklistická prilba. Štartujúci v kategórii Race získajú kvalifikačné body do Enduro World Series a body do Slovenského pohára a najrýchlejší jazdec dostane Koruna kráľa lesa.

Celkové prize Money 630 eur sa rozdelí pre troch najrýchlejších jazdcov (100€, 70€ a 40€ ) v absolútnom poradí v kategóriách Race Muži Elite, Race Muži U21 a Race Ženy.

Ak by ste chceli zbierať body do kvalifikácie na Svetovú Enduro Sériu EWS, musíte mať ešte pred pretekmi spravenú licenciu EWS, ktorá stojí 37 eur. Licenciu EWS si musíte vybaviť, aj keď už máte platnú licenciu UCI, pretože tá podľa pravidiel EWS v tomto prípade neplatí.

Licenciu na EWS si môžete vytvoriť online tu. Pre zisk bodov do Slovenského enduro pohára je potrebná licencia SCZ, ktorej číslo uvediete pri registrácii.

Registrácia na preteky je možná online i na mieste. Celkovo sa dá registrovať online do 25. augusta. Cena štartovného v kategórii Hobby je 20€ (online) resp. 30€ (na mieste) a v kategórii Race 30€ (online) resp. 40€ (na mieste).

Online registrácia prebieha do stredy 25. augusta do polnoci.

Pretekári musia tiež zložiť zálohu za čip 30eur, ktorú pretekár získa naspäť po vrátení čipu po dojazde do cieľa. Registrácia na mieste bude prebiehať v deň pretekov 28. augusta do 9.00 hod. Každý štartujúci dostane darčekový balíček v hodnote 10 eur. Online registrácia je možná na webe www.bikefest.sk, kde sú uvedené pravidlá či všetky ďalšie podrobnosti o pretekoch.

Informácie o pretekoch

Trate

  • Kategória RACE (EWS, SPEN): 6 x RS
  • Kategória HOBBY: 5 x RS
  • Dĺžka okruhu: cca 30 km

Štartovné

  • HOBBY 20 € online / 30 € na mieste
  • RACE 30 € online / 40 € na mieste
  • Po zaregistrovaní a zaplatení cez internet stačí v sobotu ráno vyzdvihnúť darčekový balíček a štartové číslo pri registračnom pulte.

Registrácia

  • Do 20. augusta 2021 online – s menom
  • Do 25. augusta 2021 online – bez mena
  • Do 28. augusta 2021 do 9:00 na mieste

Harmonogram:

  • Dátum: Sobota 28. augusta 2021
  • Štart: 9:30 hod

Vaše komentáre

Aktuality

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

22.04.2024 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

22.04.2024 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

Zavrieť reklamu