Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Majstrom Slovenska v endure sa stal Ľuboš Staňo, titulu sa dočkal po 12 rokoch

V druhom kole Slovenského enduro pohára skončil druhý Martin Knapec a tretí Šimon Rus.
Biker
Majstrom Slovenska v endure sa stal Ľuboš Staňo, titulu sa dočkal po 12 rokoch

 Autor: Natália Šoltésová / OKӨEVERYWHERE

Počas uplynulého víkendu 7. 8. – 8. 8. 2021 sa konalo 2.kolo Slovenského pohára v endure (SPEN), ktoré bolo zároveň a majstrovstvami Slovenska i kvalifikačnými pretekmi na svetovú sériu EWS.

Výsledky Rock Machine Majstrovstiev Slovenska v endure – Mýto Pod Ďumbierom 2021

1. Ľuboš Staňo 0:25:29.3
2. Martin Knapec + 24.2 s
3. Šimon Rus +40.6s
4. Martin Kováčik +02:05.1 min
5. Michael Kolář +02:17.2 min

Napätie vo vzduchu

Atmosféra počas víkendu bola od začiatku veľmi radostná. Bolo však cítiť aj takú správnu rivalitu medzi pretekármi. V sobotu ráno po registrácii jazdci ihneď vyštartovali na kopec. Využili lanovku, no skúsili si aj šľapavé transfery medzi traťami.

Tréningové dni

Počasie bolo horúce, iba jeden večer trochu spŕchlo. Trate boli prevažne suché, až na jeden úsek. Bola to skala na tretej RS, ktorú radšej v deň pretekov zrušili, aby predišli zbytočným zraneniam. Trate sa všetkým pretekárom veľmi páčili. Hovorili, že boli veľmi náročné a naozaj sa priblížili tratiam na svetovej úrovni, z čoho mali však radosť.

Nedeľa

Ráno okolo deviatej hodiny odštartovala klasicky prvá dvojica transferom smerom hore na kopec. Potom už išli trať po trati do cieľa približne 5 hodín. Na trate prišlo povzbudzovať veľa priaznivcov tohto športu, rodín či priateľov.

Každý sa vybral na svoj obľúbený úsek a postupne počas dňa sa presúvali z jednej RS na druhú, aby stihli vidieť čo najviac svojich favoritov. Nechýbala ani motorová píla či ráfiky s rajdami.

Pretekárka Vilma Gombalová z Kraps Racing si prišla tiež užiť enduro preteky: ,,Jazdím primárne zjazd, ale prišla som sem, lebo sú tu krásne trate. Mám za sebou prvú RS a tá sa mi najviac páči. Má super flow a veľmi si to užívam.“

,,Najväčší problém nám robila skala. Dosť sa šmýkalo a padlo tam veľa ľudí. Radšej to teda zrušili, chceli sa vyhnúť zraneniam a bolo by to zbytočné takto riskovať. Išla sa obchádzka a bolo to dobré aj tak,“ povedal Martin Knapec z CTM Racing Team.

Kto stál na stupni víťazov?

Kategóriu Elite Men vyhral domáci Ľuboš Staňo a veľmi sme mu to všetci priali. ,,Pretekám 12 rokov a konečne som vyhral titul majstra Slovenska, veľmi sa z toho teším a určite to oslávime“, prezradil nám Ľuboš (Bajky.sk C.T.C.).

Na druhom mieste bol Martin Knapec (CTM Racing Team) a tretí skončil Šimon Rus (OKOEVERYWHERE RACING).  V kategórii Muži U21 vyhral Ondrej Hanzlík (Deem Racing) a v kategórii Muži Masters vyhral Michal Špalek (Sportservis Team).

Všetci si tento deň poriadne užili a ukončili to štrngnutím pivka. Tešíme sa ďalšie preteky, tentokrát v zjazde v Mýte pod Ďumbierom.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu