Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Majstrami Slovenska v XCO sa stali opäť Haring a Števková

Martin Haring získal už piaty titul majstra Slovenska a pre Janku Keseg Števkovú ide už o 21. majstrovské víťazstvo. V disciplíne XCE sa stali majstrami Slovenska Florián Papcun a medzi ženami Radka Paulechová.
Biker

Zdroj: Slovenský zväz cyklistiky; Foto: Ján Melicher

Martin Haring (Dukla Banská Bystrica) vybojoval v Poráči už piaty titul majstra Slovenska v olympijskom cross country (XCO). Na náročnej trati s troma ťažkými stúpaniami triumfoval suverénne s náskokom 2:35 min na svojich súperov.

V ženskej kategórii opäť zvíťazila Janka Keseg Števková (Outsiterz), pre ktorú je to 21. majstrovský titul v tejto disciplíne.

Majstrovstvá SR v horskej cyklistike sa uskutočnili v lyžiarskom stredisku Poráč na 3,8 kilometrovom náročnom okruhu, ktorý šli jednotlivé kategórie rôzny počet kôl. Pod organizačnou taktovkou Cyklo Spiš a CKM Poprad sa prvý deň konalo XCE (eliminátor) a druhý deň pokračovali majstrovstvá disciplínou XCO.

V XCE si majstrovské tituly vybojovali Florián Papcun (PROefekt CST Team) a medzi ženami Radka Paulechová (Kaktus Bike Team Bratislava).

V XCO dominovali v elitných kategóriách Martin Haring a Janka Keseg Števková, pre oboch je to už niekoľký titul v poradí. Striebornú medailu si z Poráča prináša Matej Ulík (Expres CZ Tufo Team Kolín) a bronz Kristián Jánošík (PROefekt CST Team).

Zo žien sa na pódium prebojovala víťazka XCE Radka Paulechová (Kaktus Bike Team BA) a bronz získala Martina Krahulcová (CK Rimavská Sobota).

Martin Haring sa po pretekoch vyjadril: „Po prvom kole sme vytvorili s Maťom Ulíkom dvojičku, trošku sa oťukávali, a v treťom kole sa mi podarilo vytvoriť si náskok, ktorý som potom navyšoval.“

„Trať bola profilovo ťažká, tri strmé stúpania, čo mi sedelo, rovnako som vedel čisto zajazdiť techniku po klzkých koreňoch. Takže s dneškom celková spokojnosť.“

Janka Keseg Števková bola so svojim výkonom tiež spokojná: „Dobre sa mi išlo, trať mi sedela, išla som dosť na istotu, snažila som sa ísť s rozumom, neprepaľovať kopce, v zjazdoch som bola opatrná. Snažila som sa urobiť si bezpečný náskok a udržať ho až do konca.“

„Je to už môj 21. titul v MTB. Viem, roky utekajú, som tu už niekoľko športových generácií. A vzhľadom na to, čo všetko som si v športovom svete tu na Slovensku prežila, myslím, že toto je najväčšia satisfakcia, keď človek vyhrá.“

Majstrovský titul medzi juniormi vybojoval Martin Hrtánek (CK Epic Dohňany), a medzi juniorkami Tereza Kurnická (Slávia Trenčín). V kadetskej kategórii Ján Vierik (OŠK Tatran Liptovská Osada) a Terézia Ciriaková (CyS – Akadémia Petra Sagana).

V žiackej kategórii si zlaté medaily odnášajú Tadeáš Cesnek (CyS – Akadémia PS – st. žiaci), Vanesa Šatková (CK Epic Dohňany – st.žiačky),  Dušan Dário Lukáč (ŠK Topoľčianky – ml.žiaci) a Alexandra Kadlecová (Novomeský Superbiker – ml.žiačky).

Kompletné výsledky Majstrovstiev Slovenska XCO 2021:

xcoci8a33043cc5c8abf93ccd6aaa1

Vaše komentáre

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu