Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Matej Mohorič vyhral po 26km sólo úniku už druhú etapu na Tour de France

Slovinský majster si udržal osamote v úniku priemernú rýchlosť 47,9km/h. Cavendishovi sa nepodarilo prekonať historický rekord v počte vyhraných etáp na Tour de France.
Martin Sarvaš
Matej Mohorič vyhral po 26km sólo úniku už druhú etapu na Tour de France

19. etapa Tour de France 2021

 

  • Dĺžka: 207 km
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 47,8 km/h

 

TdF 2021: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Matej Mohorič vyhral 19. etapu Tour de France 2021 po tom, ako v závere predviedol krásny 26-kilometrový sólo únik. Na druhom mieste skončil Christopher Laporte (Cofidis) a za ním Casper Pedersen (DSM).

26-ročný slovinský majster si udržal osamote v úniku priemernú rýchlosť 47,9km/h a celú 207 km dlhú rovinatú etapu prešiel s priemerom 47,8 km/h.

Mohorič vyhral už druhú etapu na tohtoročnej Tour, po skvelom výkone v siedmej, najdlhšej (248 km) etape.

„Je to neuveriteľné. Mysleli sme si, že to bude kontrolovať Alpecin a QuickStep a je to etapa pre šprintérov. Snažil som sa držať vpredu, aby som sa  dostal do úniku. Keď odišiel únik, musel som dať zo seba veľa, aby som ho dobehol, ale mal som dobré nohy. Jazdcom v úniku som povedal, aby sme si držali vysoké tempo, pretože iba takto sa môže dostať únik až do cieľa,“ vysvetlil Mohorič v cieli.

„V polovici etapy sa k nám pridala väčšia skupina a bohužiaľ, nemal som v nej žiadnych tímových kolegov. Ale povedal som si, že to nevzdám a dám zo seba všetko. V poslednom stúpaní som išiel úplne na limite a keď som videl, že idem sám, išiel som naplno. V závere som už išiel smiešne nízky výkon, ale našťastie som mal už dosť veľký náskok,“ opísal Matej Mohorič.

Mark Cavendish (QuickStep) mohol prekonať historický rekord v počte vyhraných etáp na Tour de France, no únik mu to prekazil. Poslednú šancu bude mať v záverečnej etape tohtoročnej Tour.

Cavendish (304b) vedie bodovaciu súťaž s 35-bodovým náskokom pred druhým Michaelom Matthewsom (269b) (BikeExchange), ktorý má ešte stále šancu na zisk zeleného dresu.

V celkovom hodnotení sa nič nezmenilo a krajan víťaza etapy Tadej Pogačar vedie s pohodlným náskokom 5:45 min pred druhým Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma).

Rozdelenie dresov po 19. etape Tour de France 2021

Výsledky po 19. etape Tour de France 2021

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu