Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

V druhom kole SPDH 2021 vo Veľkej Rači zvíťazil Denis Kohút

Víkend 3.7. - 4.7. patril druhému kolu Slovenského pohára v zjazde vo Veľkej Rači. 
Biker
V druhom kole SPDH 2021 vo Veľkej Rači zvíťazil Denis Kohút

Text: Natália Šoltésová / OKӨEVERYWHERE

Trať jazdcov potrápila

V sobotu mierne spŕchlo, čo sa odrazilo aj na stave trati, ktorá bola mierne naslizlá a na koreňoch či kameňoch sa šmýkalo. Tentokrát trať jazdcov celkom potrápila.

Riderom počas jazdenia tuhli ruky, hovorili, že trať bola veľmi pekná a dlhá , no miestami dosť ťažká. Bolo veľa pádov, defektov či odtrhnutých prehadzovačiek.

Počas tréningového dňa jazdca Šimona Rusa (OKOEVERYWHERE RACING)  v koreňovej pasáži za prvým roadgapom šmyklo a hodilo rovno do stromu. Silno si narazil stehná a rameno. Žiaľ, nemohol už ďalej jazdiť ani štartovať v preteku.

Finále

V nedeľu bolo krásne počasie a prišla naozaj silná zostava fanúšikov a divákov. Skandovanie bolo počuť snáď na každom ťažšom úseku a diváci si to veľmi užívali.

Semifinále som išiel na istotu. Chcel som vedieť, aký budem mať čas a potom vo finále som to chcel rozbaliť. Rasťo a Adam mi to tento víkend uľahčili, že neprišli, tak sa mi podarilo zajazdiť prvé miesto“ – povedal Denis Kohút (CTM RACING TEAM).

Výsledky

Na stupni víťazov v kategórii Elite Men bol na 1.mieste Denis Kohút (CTM RACING TEAM) s výsledným časom 02:32.91. Na druhom mieste skončil náš sused z Maďarska Ferenczi Marcell, ktorý minul prvenstvo len o 1,55sekudny.

Tretí bol Samuel Paučin (CTM RACING TEAM). Z kategórie žien vyhrala Vilma Gombalová (KRAPS RACING).

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu