Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Úvodné kolo Slovenského pohára v endure 2021 vo Veľkej Rači vyhral Denis Kohút

Počas uplynulého víkendu 26. - 27.6. sa konalo úvodné kolo Slovenského pohára v endure vo Veľkej Rači. 
Biker
Úvodné kolo Slovenského pohára v endure 2021 vo Veľkej Rači vyhral Denis Kohút

Text: Natália Šoltésová / OKӨEVERYWHERE

V sobotu bol tréningový deň. Kto chcel mohol využiť aj lanovku a ušetriť si trochu síl na nedeľu. Počasie sa z rána zdalo trochu nejasné. Nevedeli sme, či bude pršať, no napokon vykuklo slniečko a trate boli skôr prášne.

„Všetky RS (rýchlostné skúšky) sú pikantné a veľmi dobre naťahané. Sú tu aj ťažšie úseky a ja chalanom len môžem závidieť, keďže ruku mám ešte v ortéze,“ povedal rider Mišo Kolár z OKӨEVERYWHERE RACING.

Jazdci to celkom hrotili

V Nedeľu ráno odštartovali preteky. Jazdci išli hore na transfer v dvojiciach. Publikum bolo celkom veľké a ľudia sa rozliezli na svoje obľúbené úseky po tratiach ako mravce. Určite to bolo potešujúce a podporilo to jazdcov vo  výkone.

Na preteky prišla aj vynikajúca riderka Simona Kuchýňková (OKӨEVERYWHERE RACING), no kvôli zdravotným komplikáciám nemohla jazdiť a prišla všetkých aspoň poriadne povzbudzovať: „Prvý enduro pretek sezóny a chalani to tu teda hrotia riadne. Štve ma, že nemôžem pretekať, ale počkám si na svetový pohár a uvidíme, čo z toho bude.“

Odchytili sme si aj Denisa Kohúta (CTM RACING TEAM): „V štvrtej etape som to dosť hrotil. Dostal som asi po 20-tich metroch defekt, ale nejak som to dokrúžil dole (smiech).“ No a my len dodáme, že na víťazstvo mu to stačilo a mal teda aj slušný náskok.

Na stupni víťazov sme mohli vidieť v kategórii Elite Men na 1.mieste Denisa Kohúta (CTM RACING TEAM) s výsledným časom 16min 4sek a 7ms.  Druhé miesto patrilo Petrovi Krajčoviechovi (OKӨEVERYWHERE RACING) , ktorý stratil na Denisa 21 sekúnd a tretie miesto obsadil Lukáš Učeň (OKӨEVERYWHERE RACING). V kategórii žien vyhrala Vilma Gombalová (KRAPS RACING) s výsledným časom 21min 29sek 2ms.

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu