Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Pedále

Test: Pedále BBB BPD-74 TouchMount

Hodnotenie: 3.5/5
40
Biker
Test: Pedále BBB BPD-74 TouchMount

Ak hľadáte naozaj lacné nášľapné pedále na ikscéčko či gravel, tak toto by mohlo byť to pravé orechové. Rovnako ako pedále od Shimana, aj tieto používajú variáciu sytému SPD, Takže sa do nich zapnete  bez problémov aj s kuframi Shimano, hoci k nim, samozrejme, dostanete aj kufre BBB.

Zapínajú sa s výrazným cvaknutím, ktoré vás nenechá na pochybách, či ste sa naozaj našliapli. Oproti pedálom Shimano vám umožnia o kúsok väčšiu rotáciu nohy predtým, ako sa vypnú, čo môže byť fajn benefit pre ľudí s chúlostivými kolenami.

Otáčajú sa na guľôčkových ložiskách. To má svoje výhody aj nevýhody – servis je piplačka, no ak ho nezanedbáte, ložiská nikdy nebudete musieť meniť. Pozor však na wapku – gumené tesnenia na vnútornej strane pedálov sú osadené veľmi voľne, preto bude lepšie priamemu umývaniu pedálov sa radšej vyhnúť. Sila vypnutia je nastaviteľná, je možné ju nastaviť veľmi jemne aj „na krv“.

Cena je naozaj nízka, no nečakajte za ňu zázraky – pedále vážia 404 gramov, čo vzhľadom na absenciu klietky vôbec nie je málo. Oproti veľmi podobnému populárnemu modelu Shimano M520 sú tak o trošku drahšie a o pár gramov ťažšie. Ak však máte pocit, že využijete viac voľnosti zapnutých nôh, pokojne siahnite po tejto alternatíve.

www.skprofibike.sk

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu