Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan ukázal, že je vo forme a skončil štvrtý na Miláno – San Remo, vyhral Stuyven (+video)

Peter Sagan prešprintoval Mathieu van der Poela a už po piatykrát skončil na talianskom monumente štvrtý.
Martin Sarvaš

Najdlhšie preteky sezóny Miláno – San Remo 2021 vyhral Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Skvelý výkon predviedol Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), ktorý skončil na štvrtom mieste.

Sagan skončil štvrtý na talianskom monumente už po piatykrát (2012, 2015, 2019, 2020, 2021) , pričom dvakrát skončil na druhom mieste (2013, 2017) a raz bol šiesty (2018).

Stuyven nastúpil necelé tri kilometre pred cieľom, o chvíľu ho dobehol Sören Kragh Andersen, avšak v závere bol najsilnejší 28-ročný belgický cyklista.

Prenasledujúca skupina rozbehla šprint a na druhom mieste skončil prekvapivo Caleb Ewan (Lotto Soudal), tretí bol Wout van Aert (Jumbo-Visma) a tesne pred cieľovou čiarou predbehol Mathieu van der Poela (Alpecin-Fenix) Peter Sagan.

Záverečný kilometer:

„Bolo to pre mňa také trpko-príjemné Miláno – San Remo. Na jednej strane som šťastný, pretože sa cítim lepšie a moja forma sa postupne zlepšuje. Stále je však ešte potrebné pracovať na dosiahnutí najvyššej úrovne. Keď to vezmeme z druhej strany, som trochu nahnevaný, pretože to bolo ďalšie Miláno – San Remo, kde som premeškal šancu na víťazstvo,“ vyjadril sa Peter Sagan.

„Celý deň sme pracovali veľmi dobre a všetci v tíme vyvinuli veľké úsilie. Keď došlo k útoku na Poggiu, malá skupina odišla a ja som zostal v tej za ňou, spolu s ďalšími silnými jazdcami. Na útok sme nereagovali aj preto, že sme nemohli, ale aj preto, že sme cítili, že prekonáme tento malý náskok v zjazde. V skutočnosti sa obe predné skupiny spojili a bolo jasné, že pôjdeme do rýchleho špurterského záveru. V samotnom špurte som dal zo seba maximum a skončil som štvrtý.“

Najbližšie sa Sagan predstaví na španielskom etapáku Okolo Katalánska. Prvá zo siedmich etáp sa začne 22. marca a preteky trvajú do 28. marca. Prekrývajú sa s klasikami E3 Saxo Bank Classic a Gent-Wevelgem, čo znamená, že Sagan sa ich nezúčastní, aj keď zvyčajne bývajú súčasťou jeho kalendára.

Výsledky Miláno – San Remo 2021
1 Jasper Stuyven (Bel) Trek-Segafredo 6:38:06
2 Caleb Ewan (Aus) Lotto Soudal
3 Wout Van Aert (Bel) Jumbo-Visma
4 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
5 Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix
6 Michael Matthews (Aus) Team BikeExchange
7 Alex Aranburu Deba (Spa) Astana-Premier Tech
8 Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain Victorious
9 Søren Kragh Andersen (Den) Team DSM
10 Anthony Turgis (Fra) Total Direct Energie

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu