Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Na bike s deťmi? Bez problémov!

Máte radi horskú cyklistiku a máte deti? Ak áno, otvárajú sa vám nové možnosti. U Origos si teraz môžete kúpiť Shotgun produkty, ktoré určite potešia MTB rodičov na Slovensku aj v Českej republike.
Biker

MTB detská sedačka nemá popruhy, to je asi prvá vec, ktorú si na nej všimnete. Namiesto toho, aby ste svoju ratolesť prepravovali ako batožinu, bude aktívnejšie zapojená do riadenia – preto musí mať ale najmenej dva roky.

Sedačka je nastaviteľná tak, aby sa dala pripevniť na všetky horské bicykle. Má tvarovanú gumovú podložku, ktorá chráni karbónovú konštrukciu bicykla. Uchytenie rýchloupínadlom umožňuje rýchlu montáž aj demontáž.

Sedačku môžete nasadiť a zložiť bez toho, aby ste na bicykli nechali klapku alebo adaptér, čo môže byť bonus pre rodičov, ktorí si chcú povinnosti podeliť.

Obávate sa, že cyklosedačka MTB od Origos nebude sedieť na váš bicykel?

Sedadlá majú nastaviteľnú šírku, uhol pripevnenia aj sedaciu časť. Hodia sa na bicykle s vrchnými rúrkami so šírkou 30 – 68 mm a spodnými so šírkou 30 – 100 mm. Ako reagujú rodičia?

„Skúšali sme prívesný vozík a mali sme aj jednu z tých cyklosedačiek, ktoré sa montujú vzadu. Ale táto nám vyhovuje najviac. Náš syn doslova kričí od radosti, keď ho berieme na bicykel!“ rekapituluje svoje skúsenosti jedna z mamičiek.

Prečo jazdiť s cyklosedačkou od Origos upevnenou vpredu?

  • Má vyváženú hmotnosť v strede bicykla.
  • Dieťa môže sledovať, kam ide (a vy máte svoju ratolesť viac pod kontrolou).
  • Počas jazdy sa môžete zhovárať a užívať si jazdu spoločne.

Pre tých, ktorí hľadajú dokonalý zážitok so všetkým, čo k nemu patrí, je k dispozícii aj set miniriadidiel – inak sa malý jazdec môže držať strednej časti vašich riadidiel (alebo sa bude snažiť dočiahnuť na vaše gripy).

Keď má svoje vlastné riadidlá, ktoré môže držať rovnako ako jeho mama alebo otec, jazdu na detskej sedačke vpredu si zamiluje. Tyče jeho riadidiel sú pritom „teplejšou“ alternatívou pre detské ručičky.

Navyše, riadidlá od Origos zabezpečia, že sa váš malý spolujazdec nebude hrať s prehadzovačkou, brzdami alebo sedlovkou!

S väčšími deťmi na lane

Ak už vaše ratolesti dokážu riadiť vlastný bicykel, môžete použiť aj pružné ťažné lano, ktoré pomôže hlavne pri stúpaní do kopca. So skvelým pružením tlmiacim nárazy sa do kopca dostanete veľmi pohodlne.

Rodiny si takto môžu spoločne užiť dlhšie jazdy a malí horskí cyklisti, vybavení ťažným lanom a ľadvinkou od Origos, budú pripravení na každé dobrodružstvo – malé či veľké.

Origos pôsobí na trhu od roku 2018. Je multigeneračnou značkou, na ktorú človek pomyslí ako na prvú, keď si bude vyberať bicykel a doplnky sám pre seba alebo pre svoju rodinu.

Firma sa riadi mottom: Bezpečne a v každom ročnom období. Jej cieľom je byť súčasťou aktívneho spôsobu života – od detstva až po dospelosť – a pomáhať spájať generácie pomocou zdravého pohybu.

Origos bol menovaný spoločnosťou Kids Ride Shotgun za svojho výhradného distribútora pre Českú a Slovenskú republiku – to znamená, že sedadlá, riadidlá
a ťažné laná sú už k dispozícii aj u slovenských predajcov bicyklov. Viac informácií o týchto produktoch nájdete na www.origos.eu, prípadne navštívte vášho predajcu bicyklov.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu