Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel vyhral 5. etapu Tirreno-Adriatico obdivuhodným 50km sólo únikom (+video)

Mathieu van der Poel opäť predviedol, že je jedným z najlepších cyklistov súčasnosti.
Martin Sarvaš

Mathieu van der Poel opäť predviedol, že je jedným z najlepších cyklistov súčasnosti.

Po výhre tretej etapy Tirreno-Adriatico 2021, kde prešiel cieľom so založenými rukami či neuveriteľnom výkone pri víťazstve Strade Bianche predviedol 26-ročný Holanďan ďalší obdivuhodný výkon.

Piatu etapu Tirreno-Adriatico vyhral jazdec tímu Alpecin-Fenix po viac ako 50 km dlhom sólo úniku, pričom jazdci mali už v tom čase v nohách 150 km. Zvlnenú klasikársku etapu sťažilo pretekárom počasie a vytrvalý dážď, avšak zatiaľ čo sa prenasledujúci pretekári obliekali, Van der Poel si išiel po víťazstvo oblečený v krátkom.

Rovnaký kúsok predviedol minulý rok v októbri, keď po 50 km sólo úniku vyhral záverečnú etapu i celkové hodnotenie BinckBank Tour.

Útok Mathieu van der Poela 52km pred cieľom:

V závere etapy nastúpil aj líder celkového poradia Tadej Pogačar, ktorý takmer dobehol Van der Poelov dva a pol minútový náskok, avšak do cieľa prišiel 10 sekúnd za víťazom. Pogačar viedol s náskokom 35 sekúnd pred Woutom van Aertom, avšak po piatej etape svoj náskok zvýšil na 1:15 min.

Priamy prenos z Tirreno-Adriatico môžete sledovať online cez Eurosport player od 13:30 hod alebo v televízii na programe Eurosport 2 v rovnakom čase.

Preteky bude vysielať v Taliansku Rai Sport , vo Francúzsku L’Equipe TV  a Sporza v Belgicku. Ak sa nachádzate v niektorej z týchto krajín, môžete sledovať priamy prenos zdarma. Ak sa nachádzate mimo týchto krajín, môžete použiť VPN (virtuálna privátna sieť), v ktorej si nastavíte niektorú z týchto krajín.

Výsledky 5. etapy Tirreno-Adriatico

1 Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix 4:48:17
2 Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates 0:00:10
3 Wout Van Aert (Bel) Jumbo-Visma 0:00:49
4 Fabio Felline (Ita) Astana-Premier Tech 0:01:26
5 Egan Bernal Gomez (Col) Ineos Grenadiers 0:02:07
6 Davide Formolo (Ita) UAE Team Emirates
7 Tim Wellens (Bel) Lotto Soudal 0:02:18
8 Alessandro De Marchi (Ita) Israel Start-up Nation
9 Mikel Landa Meana (Spa) Bahrain Victorious 0:02:25
10 Matteo Fabbro (Ita) Bora-Hansgrohe 0:02:45

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu