Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Tom Pidcock či Eli Iserbyt sa stretnú na cyklokrosovej trati už túto nedeľu

Na nedeľnom cyklokrosovom svetovom poháre v Namure nás čakajú skvelé súboje.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Tom Pidcock či Eli Iserbyt sa stretnú na cyklokrosovej trati už túto nedeľu

Wout van Aert a Mathieu van der Poel nám tento rok už predviedli pravdepodobne najnapínavejší súboj o víťazstvo na klasike tento rok –  v záverečnom šprinte na pretekoch Okolo Flámska.

Belgičan van Aert a Holanďan Van der Poel sa stretnú už čoskoro na cyklokrosovej trati na pretekoch svetového pohára v belgickom Namure.

Preteky sú v nedeľu 20. decembra o 15.00 hod. Naživo ich môžete sledovať na Youtube kanáli UCI alebo Facebooku UCI, v televízii na ČT Športe alebo Eurosporte, prípadne online cez Eurosport player.

Trojnásobný majster sveta v cyklokrose Mathieu van der Poel vyhral svoju tohtoročnú premiéru na cyklokrosových pretekoch Scheldecross a na ďalší deň skončil druhý na Superprestige Gavere. Van Aert má za sebou troje preteky – dvakrát skončil tretí a raz štvrtý.

Dvojica Wout van Aert a Mathieu van der Poel je teda vy výbornej forme, avšak zďaleka nie sú jediní, ktorých bude zaujímavé sledovať.

Na pretekoch štartuje aj mladý 21-ročný talent Tom Pidcock, ktorý porazil minulú nedeľu aj Van der Poela či silní belgickí cyklokrosári Eli Iserbyt, Toon Aerts a Michael Vanthourenhout.

Napínavé súboje sa dajú čakať aj medzi ženami, kde budú opäť bojovať o výhru Lucinda Brand, Ceylin Alvarado či Denise Betsema. Ženské preteky štartujú ešte pred mužmi o 13:35 hod.

Celú štartovnú listinu si môžete pozrieť tu.

Cyklokrosový program pretekov Mathieu van der Poela:

  • 12. December 2020: X2O Trofee Antwerpen – Scheldecross – 1. miesto
  • 13. December 2020: Superprestige Gavere – 2. miesto
  • 20. December 2020: Svetový pohár Namur – Citadelcross
  • 23. December 2020: X2O Trofee Herentals
  • 26. December 2020: Superprestige Heusden-Zolder
  • 30. December 2020: Ethias Cross Bredene
  • 1. Január 2021: Trofee Baal
  • 9. Január 2021: Majstrovstvá Holandska / Zaltbommel
  • 23. Január 2021: X2O Trofee Hamme
  • 31. Január 2021: Majstrovstvá sveta v Oostende

 

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu