Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Ponožky

Test: Nepremokavé ponožky XLC CS-W01

Vodou síce nasiaknu, ale k nohe sa nedostane.
Hodnotenie: 3.5/5
42
Biker
Test: Nepremokavé ponožky XLC CS-W01

Nepremokavé ponožky XLC CS-W01 si  splnili svoju hlavnú funkciu nepremokavosti na výbornú. Pri jazde v ľahkom daždi sa dostala voda cez topánky, ale do vnútra ponožky neprešla.

Aby to však nebolo také ľahké, ponožky sme skúsili dať aj pod slabo tečúcu vodu do umývadla. Ponožky vydržali a nepremokli. Vrchná látka ponožky síce nasiakla vodou a drží  ju, čo môže mať za následok, že vám bude na nohy zima, ale môžete si byť istý, že voda sa k nohám nedostane.

V ponuke sú iba štyri veľkosti ponožiek XLC CS-W01 a odporúčame vyberať si skôr menšie číslo. Keďže sme zvyknutí brať si o číslo väčšie ponožky, aby boli na holeni vyššie,  spravili sme to aj tentokrát, avšak nevyplatilo sa a ponožky vo veľkosti 43-46 boli priveľké (na veľkosť nohy 42,5). Boli by však určite veľké aj na 43, možno aj 44.

Ponožky sú vyrobené z elastického materiálu, nylónu a elastanu. Pod vrchnou látkou je nepremokavá blana a pod ňou ešte tenká vrstva látky, ktorá je v kontakte s nohou.

Ponožky sú na nohe relatívne pohodlné, ale určite nie sú vhodné na každodenné jazdenie, pretože by sa vám v nich poriadne zaparili nohy.  Ak však začne pršať, voda sa k  vašim nohám nedostane.

Dizajnovo sú jednoduché, čierne, aj keď lgo XLC v zadnej časti je možno priveľké. 42 eur za takéto ponožky nie je najmenej, ale svoju funkciu nepremokavosti si plnia.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu