Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

POZVÁNKA: ŠKODA MTB Singletrack maratón Košice – 17.9.2016

Bikerská sezóna sa stále nekončí. ŠKODA MTB Singletrack Maratón privíta 17. septembra všetkých bikerov, ktorým ešte zostali sily.
Biker

Tradičné podujatie na východe Slovenska ponúka trasy naozaj pre všetkých. Na bikerov čakajú značené cyklotrasy, ktoré spájajú rekreačné oblasti v okolí Košíc, ale aj singletracky.

Každý si nájde to svoje
Najmenší bikeri už od 1 roka sa môžu vyblázniť na detských pretekoch ŠKODA Junior Race, ktoré sú súčasťou programu priamo v areáli na trávnatej ploche a Pump Tracku.
Scout 20km trasa je navrhnutá predovšetkým pre začiatočníkov a rodiny s deťmi. Určite však nie je nudná. Prechádza cez najvyšší bod trasy, chatu Lajoška, a nahliadne aj do ľahších singlov.
Rapid 50km ponúka neuveriteľných 32km singletrackov. Väčšina z nich je prírodného charakteru bez extrémnych úsekov, skokov a umelých prekážok. Na 7. km je horská prémia Lajoška a na 32.km technická prémia s názvom „Kopec pravdy“, ktorá je krátkym 100m stúpaním. O hodnotnú cenu tu zabojuje každý, kto kopec vyšliape v sedle bicykla.
Najdlhšia trasa Yeti 80km poteší všetkých vytrvalcov a pravých maratóncov. Prvých 40km je spoločných s 50kou, následne sa trasa rozdelí. Bonusom pre vytrvalcov bude tento rok nový úsek Miňonka, ktorý prináša výhľady na Košice a nedotknutú prírodu v oblasti Čiernej Hory a Vysokého Vrchu. Špecialitou 50 a 80km trasy budú úseky na KECY trialoch s tajomnými názvami Lesmír a DržHubu: https://www.facebook.com/kosicke.cyklotraily/


Na štarte aj elitní pretekári

Tradične sa na pretekoch zúčastnia aj elitní pretekári ako už dvojnásobný víťaz pretekov Péter Szalay (Bike Zone Maďarso). Cestu za obhajobou titulu mu prídu tento rok skomplikovať také mená ako Filip Adel a Ján Jobánek (Superior MTB Team CZ ), legenda slovenských a českých maratónov Karel Hartl (Kellys BikeRanch) alebo domáci reprezentant Michal Lami (Bike Team Košice).

Podujatie je opäť súčasťou a finálovým kolom Slovak XCM Tour, Slovenského pohára v MTB maratóne a Slovensko-Maďarského seriálu PEDÁL MTB Tour. Hodnotné ceny v záverečnom vyhlasovaní seriálov čakajú nielen celkových víťazov, ale aj šťastlivcov v tombole. Ak ste ešte váhali a chcete stihnúť štartovné za prijateľných 20€,máte čas do posledného dňa pred podujatím (16.9.2016). Ak však budete patriť k prvým 500 prihláseným, môžete k nemu získať aj štartovný balíček zadarmo.

Sprievodný programOkrem šliapania do pedálov na vás čakajú aj súťaž o titul MISS Košický MTB maratón, odmeny pre najmladšieho a najstaršieho pretekára či pretekárku, pre najťažší bicykel na trati či najväčšieho smoliara. V priestore štartu a cieľa sa o zábavu postará skúsený moderátor Ľuboš „Terry“ Dupkala , ktorému bude už tradične asistovať maskot YETI. Ak by niekomu bolo bicyklovania na trati predsa len málo, budú pripravené testovacie bicykle od partnerov podujatia a tiež zaujímavé výstavné stánky s rôznym cyklosortimentom. Samozrejmosťou je v cieli teplé jedlo a nápoj, sprchy a umývanie bicyklov pre každého pretekára.

Program:

Piatok, 16.09.2016

  • 18:00 – 22:00 prezentácia + premietanie záberov z minulých ročníkov vo FamilyGym Oáza (Kustrová 5, Košice)

Sobota, 17.09.2016

  • 07:00 začiatok prezentácie na Jahodnej
  • 10:00 spoločný štart „YETI“ 80km a „RAPID“ 50km
  • 11:30 spoločný štart SCOUT 20km, Family
  • 12:30 štart detských pretekov ŠKODA Junior Race
  • 16:00 vyhlasovanie víťazov Škoda MTB Singletrack Maratonu
  • 17:00 vyhlasovanie celkových víťazov Slovak XCM Tour , Pedál MTB Tour + Tombola

Prihlásiť sa môžete tu: http://www.cyklopretekykosice.sk/sk/skoda-mtb-singletrack-maraton-kosice/prihlasenie

Viac info: www.cyklopretekykosice.sk alebo www.facebook.com/cyklopretekykosice

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu