Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Søren Kragh Andersen predviedol v závere ďalší skvelý únik a vyhral 19. etapu Tour de France

Šprintéri sa po sebe iba obzerali a nikto nechcel Andersena prenasledovať. Peter Sagan skončil nakoniec na deviatom mieste.
Martin Sarvaš

Záverečný kilometer 19. etapy Tour de France 2020:

19. etapa Tour de France 2020

 

  • Dĺžka: 166,5 km
  • Prevýšenie: ~ 2153 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): ~ 45 km/h

 

TdF 2020: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Dánsky cyklista Sören Kragh Andersen (Sunweb) vyhral 19. etapu Tour de France 2020 a pripísal si už druhé etapové víťazstvo na tejto Tour. Jeho tím Sunweb má aj vďaka Marcovi Hirschimu na konte už tri výhry z etáp. Hirschi okrem toho skončil raz druhý a raz tretí.

Sunweb sa tento ukázal ako takticky najlepší tím na zvládanie záverov etáp. Sören Kragh Andersen sa v závere odtrhol zo silného úniku, v ktorom bol Peter Sagan či Sam Bennett a keďže šprintéri sa po sebe iba obzerali, Andersen si rýchlo vytvoril 30-sekundový náskok, ktorý do cieľa zvýšil na viac ako minútu.

Peter Sagan obsadil 9. miesto a v boji o zelený dres stratil na Íra Sama Bennetta ďalšie tri body, celkovo tak zostáva o 55 bodov.

Poradie v celkovom hodnotení sa nemenilo a vedie Primož Roglič (Jumbo) s 57-sekundovým náskokom pred Tadejom Pogačarom (UAE).

„Priznám sa, že keď mi kilometer pred cieľom hlásili náskok okolo minúty, tak som tomu neveril a kričal som, nech mi to potvrdia. Som šťastný, získať dve víťazstvá na jednej Tour, na to nemám slov. O niečom takom som ani nesníval. Využil som šancu, že sa v čelnej skupine strážili šprintéri a to bolo moje šťastie. Zapamätám si tento moment na celý život,“ povedal víťaz Andersen, ktorý vyhral 14. etapu.

Rozdelenie dresov po 19. etape (letour.fr):

Výsledky 19. etapy Tour de France 2020:

Celkové poradie po 19. etape Tour de France 2020:

Bodovacia súťaž po 19. etape Tour de France 2020:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu