Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
MTB/XC/Trail

Test: Helma Leatt DBX 1.0 MTN

Hodnotenie: 2.5/5
70
Biker
Test: Helma Leatt DBX 1.0 MTN

Pri nasadzovaní na hlavu pôsobí skoro ako kužeľ. Postupné zužovanie vnútra má na svedomí vlastný bezpečnostný systém 360 Turbine Technology, ktorý funguje podobne ako MIPS – redukuje rotačnú energiu pôsobiacu na mozog pri páde.

„Turbínky“ sú ako malé donuty z gumy, ktoré umožňujú helme nezávisle od hlavy mierne rotovať. Sú však celkom vysoké a na hlave sme ich rozhodne cítili ako tlakové body. Spoločne s kónickým vnútorným tvarom helma jednoducho nebola pohodlná – aspoň pre nás.

Aj s retenčnou kolískou nastavenou v najnižšej polohe nám pripadalo, že na hlave sedí celkom vysoko. Napriek tomu sa však ani počas jazdy v rozbitom teréne helma nehýbala. Vďaka dokopy 14 vetracím otvorom je vetranie adekvátne, no na dlhších výšľapoch je v nej celkom teplo.

Polstrovanie je mäkké a pohodlné, no nedokáže nasať až tak veľa potu. Čoskoro nám preto začal stekať na obočie a do očí. Helma sa síce nijak nedotýka okuliarov, no šilt sa nedá nastaviť tak vysoko, aby ste podeň mohli odložiť zjazdové okuliare.

Pri takejto nízkej cene vás asi neprekvapí ani to, že tvrdá škrupina nepokrýva EPS výplň ani po spodných okrajoch. Tá je tak náchylnejšia na poškodenie napríklad pri preprave v kufri auta.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu