Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Majstrami Slovenska v individuálnej časovke sú Svrček a Oros

Majstrovstvá Slovenska v cestnej cyklistike boli tento rok na viacerých frontoch. Žiaci a kadeti bojovali v Žiari nad Hronom, juniori a dvadsaťtrojkári tento týždeň v Bánovciach nad Bebravou. Vo štvrtok boli na programe časovky, ktoré skončili najlepšie pre cyklistov trenčianskeho gymnázia.
Biker
Foto: Ján Melicher / jmphoto.sk

Zdroj: cyklistikaszc.sk

Organizátori pod vedením Janky Buchelovej prichystali trať so štartom aj cieľom v Podlužanoch neďaleko Bánoviec nad Bebravou. Juniori súťažili na dvadsiatich kilometroch. Najlepší čas dlho držal prvý z 33 pretekárov na štarte Adrian Patay (TJ Slávia ŠG Trenčín).

Napokon ho ale prekonali dvaja súperi. Minuloročný šampión a kolega z Trenčína Filip Lohinský a hlavne nový majster Slovenska Martin Svrček z CyS – Akadémie Petra Sagana. Rozostupy boli pomerne veľké, Lohinský zaostal o 21 a Patay 44 sekúnd. Smutný ostal štvrtý Lukáš Sokolík (tiež TJ Slávia ŠG Trenčín), ktorý za pódiom zaostal o jednu sekundu.

„Snažil som sa pripraviť čo najlepšie. Tak, aby som vyhral. Jasné, že som sa chcel dostať na ME, kde sa nominoval víťaz, takže motiváciu som mal veľkú. Som rád, že sa to podarilo. Teplé počasie mi až tak nevyhovuje, ale prispôsobil som sa, nebol to problém. Na Európe by som sa chcel umiestniť do 20. miesta,“ povedal v cieli nový majster SR Martin Svrček.

Večer súťažili na dvojnásobnej trati cyklisti do 23 rokov. Tam sa tiež čakali súboje pretekárov z klubov „renomovaných značiek“. Okrem trenčianskeho gymnázia aj kontinentálnych celkov Topforex-Lapierre a Dukla Banská Bystrica.

Najrýchlejšie nohy mal najväčší favorit Samuel Oros (Cycling Academy Trenčín). Špecialista na túto disciplínu si suverénne poradil so súpermi. Strieborného Pavla Kramarčíka zdolal o vyše minútu a takmer o dve bronzového Simona Nagya. Oboch jazdcov TJ Slávia ŠG Trenčín. Cyklisti kontinentálnych tímov opanovali zvyšnú časť najlepšej desiatky.

Samuel Oros, ktorý obhajuje majstrovský titul v pretekoch s hromadným štartom bol v cieli spokojný: „Dnes bolo chladnejšie ako pred rokom. Vtedy mi tá horúčava nesadla. Dobré bolo aj to, že sme štartovali neskôr. Tiež som tu domáci, takže som vedel o tej trati a pripravil som sa na ňu dobre. Sadlo mi to, dobre sa mi šlo. Som teda spokojný. Dobre som si rozložil sily, snažil som sa neprepáliť tempo. V nedeľu obhajujem titul v pretekoch, takže aj na to sa snažím dobre pripraviť. Uvidíme, čo s kolegami vymyslíme. Aj ten nedeľňajší okruh dobre poznám.“

Kompletné výsledky a fotogalériu nájdete na webe cyklistikaszc.sk

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu