Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Sedlovky

Test: Teleskopická sedlovka Fox Transfer Factory

Skvelá teleskopka, za ktorú si však musíte priplatiť.
Hodnotenie: 4.5/5
369
Biker
Test: Teleskopická sedlovka Fox Transfer Factory

Transfer je mimoriadne odolná a perfektne fungujúca teleskopka, pri ktorej môžete meniť medzi vnútorným a vonkajším vedením lanka.

Pekne si však za ňu priplatíte. Diaľkové ovládanie sa dá kúpiť ako s horizontálnou páčkou, tak s univerzálnou vertikálnou, ktorá sa zmestí vedľa radenia. Diaľkové si však budete musieť dokúpiť za 80 eur.

To pri už takej vysokej cene za sedlovku so zdanlivo priemerným dizajnom a miernou vôľou od novoty nevyzerá dvakrát lákavo. Chodí však nádherne ľahko, vysúva sa dokonalou rýchlosťou a zastaví sa presne tam, kde chcete.

Každý jeden kus, ktorý sme testovali, taký zostal bez ohľadu na podmienky, v ktorých sme jazdili a ako veľmi sme kašľali na údržbu. Vysoká vstupná cena tak začína dávať väčší zmysel.

Ak chcete trochu ušetriť a nepotrpíte si na zlatú piestnicu, môžete siahnuť po verzii Performance za 269 eur. A ak sedlovku náhodou kupujete na starý rám, môžete zatiaľ použiť externé vedenie lanka.

  • Hmotnosť 646 g
  • Zdvihy 100, 125, 150 mm
  • Priemery 30,9, 31,6 mm
  • Maximálna dĺžka 435 mm
  • Vnútorná dĺžka 270 mm

www.slovkolex.sk

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu