Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Šortky

Test: Assos S9 Equipe RS

Šortky pre profesionálnych jazdcov.
Hodnotenie: 4/5
200
Biker
Test: Assos S9 Equipe RS

Šortky od Assosu sme už testovali a nie jedny. Vždy nás však dokážu prekvapiť dve veci – cena a pocit, že za ňu skutočne stoja. Je ťažké opísať, ako môže v podstate veľmi jednoduchý kus oblečenia sedieť tak dobre. Jednoduchosť je však len zdanlivá – Assos má prakticky na každý kúsok nejaký marketingový názov. Traky

s označením rollBar sa napríklad zozadu napájajú veľmi nízko – skoro tam, kde sa začína vložka. Pomôcť by mali so stabilitou vložky v zákrutách, keď sa navážite zo strany na stranu – jednoducho tak, aby sa vložka neposunula. Hoci sme nikdy takýto problém nemali ani s inými nohavicami, ploché elastické pruhy látky, ktoré sú vzadu prekrížené, rozhodne sedia na tele veľmi pohodlne. Vpredu sú zase našité naozaj naširoko.

Vložky boli pre nás vždy najsilnejšou stránkou nohavíc od tejto švajčiarskej značky. Konštrukcia Golden Gate napríklad znamená, že vložka je prišitá len v prednej a zadnej časti, zatiaľ čo jej stred sa môže voľne pohybovať spolu s telom. Pohodlný je aj samotný tvar a materiál a oceňujeme aj ďalší úsmevný marketingový názov kraterCooler – veľké perforácie v prednej časti, ktoré citeľne pomáhajú odvetrávať kráľovské klenoty.

V ponuke je okrem modelu RS ešte jedna vyššia špecifikácia s označením RSR. Za stovku navyše dostanete o niečo ľahšie materiály (160 g v porovnaní s necelými
200, ktoré sme navážili my) a aerodynamickejšiu látku. Určené sú tak pochopiteľne najmä pre profesionálnych jazdcov.

Záver je jednoduchý – niečo na týchto šortkách je. Už pri oblečení pôsobia na tele oveľa ľahšie a menej sťahujúco ako iné a pocit sa nevytratí ani pri jazde – vložka je stále jedna z najlepších v hre, rovnako ako traky, ktoré ani v náznakoch nešúchajú. Plný počet bodov nezískajú len pre svoju cenovku.

Vaše komentáre

Aktuality

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu