Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

CosmoBike Show navštívi Danny MacAskill a prvý šampionát v elektrocyklokrose

5. ročník veľtrhu CosmoBike Show otvorí svoje brány 15. a 16. februára na výstavisku v talianskej Verone.
Biker
CosmoBike Show navštívi Danny MacAskill a prvý šampionát v elektrocyklokrose

Počas dvoch dní bude pre návštevníkov pripravený bohatý program v podobe talianskeho šampionátu v cyklokrose na elektrobicykloch ako aj predstavenie etáp Giro d’Italia v okolí Verony. Najznámejšie značky predstavia produktové novinky, ktoré budú prezentovať svetové mená, ako napríklad Daniel „Danny“ MacAskill.

Kto bude víťazom prvého šampionátu v EBX?

Slovo „elektrobicykle“ znie vo svete cyklistiky čím ďalej hlasnejšie. Za posledných 10 rokov ich stále viac využívajú laici i profesionáli. Nie je preto prekvapením, že vznikajú nové závody i pre bicykle s batériou, ako napríklad taliansky šampionát v EBX = elektro cyklokrose (z anglického originálu electric bike cross).

EBX kombinuje rýchlosť a vytrvalosť s rampami a prekážkami. Na trati prebehnú preteky v dvoch kategóriách: „Modify“ a „GP“. „Modify“ je pretekárska trieda, pri ktorej je povolené čiastočné použitie elektrickej energie a je vhodná i pre amatérskych pretekárov.

Oproti tomu „GP“ je už pre profesionálnych športovcov, ktorí majú povolené plné využitie výkonu elektrobicyklov. Pretekársku trať si budú môcť vyskúšať aj návštevníci veľtrhu. Šampionát skončí v júni štvrtým pretekom na okruhu Mugello v Toskánsku.

Stretni svoje idoly

Počas programu bude príležitosť stretnúť sa aj s ikonami z rôznych odvetví cyklistiky napr . cyklokrosového pretekára Mathieu Van der Poela, cestného cyklistu Marca Aurelia Fontanu, či motocyklového závodníka Marca Melandri v stánku Thok Ebike.

Najväčšou a najznámejšou hviezdou veľtrhu bude Daniel „Danny“ MacAskill. Škótsky street-trialista na svojom bicykli predvádza neuveriteľné kúsky a posúva triky za hranice predstavivosti. Danny bude celú sobotu hosťom na stánku značky Santa Cruz. Svoje novinky predstaví aj veľa ďalších značiek, ako Wilier Triestina, Campagnolo, Merida, SCOTT alebo Husqvarna bicycles.

Detaily z benátskych etáp ružových pretekov

Slávnostného otvorenia veľtrhu sa zúčastní tiež Mauro Vegni – riaditeľ slávnych talianskych pretekov Giro d’Italia a talianski nositelia ružového trikotu – Gianni Bugno (1990), Stefano Garzelli (2000) a Ivan Basso (2010). Madonna di Campiglio (17). Svoj štart na pretekoch poprvýkrát potvrdil aj slovenský cyklista Peter Sagan.

Čo je CosmoBike Show?

Cyklistický veľtrh s akciami a „meet upmi“ oslovujúcimi všetkých fanúšikov – od mestských príležitostných cyklistov až po profesionálov v niektorých disciplínach. Partnerom akcie je La Gazzetta dello Sport, tradičný taliansky športový denník. Pre návštevníkov budú otvorené 4 haly (2, 3, 4 a 5) a vonkajšia tréningová plocha s rozlohou 20 000 m2. Vstupenky sú k dispozícii online od 10 €.

Viac informácií na www.cosmobikeshow.com

Vaše komentáre

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu