Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Juhoafrickému profesionálnemu cyklistovi zlomili ruku pri zatýkaní. Ruku si údajne zlomil sám (video)

Nicholasa Dlaminiho násilne zatkli strážnici národného parku v Juhoafrickej republike a zlomili mu ruku. V oficiálnom vyjadrení sa píše, že si ruku zlomil sám. Pozrite si video a posúďte sami.
Martin Sarvaš
 Juhoafrickému profesionálnemu cyklistovi zlomili ruku pri zatýkaní. Ruku si údajne zlomil sám (video)

Juhoafrický profesionálny cyklista Nicholas Dlamini utrpel počas tréningu zlomeninu ruky. Avšak nie pri páde, ale pri zatýkaní strážnikmi národného parku v Kapskom Meste. To ale nevedeli, že z jeho zatýkania sa objaví na internete video záznam.

Nicholas Dlamini z tímu NTT Pro Cycling prechádzal v piatok na bicykli cez národný park Table Mountain v Juhoafrickej republike, keď ho zastavili strážcovia parku a násilne zatkli, pretože pri sebe nemal vstupný lístok do parku.

Dlamini musel následne podstúpiť operáciu a v súčasnosti sa zotavuje.

„Bez ohľadu na okolnosti, na takéto násilie nie je ospravedlnenie,“ vyjadril sa premiér porovincie Západné Kapsko Alan Winde.

Video zo zatýkania:

Očitý svedok, ktorý jazdil s Dlaminim, natáčal tento incident, ktorý tím NTT vo vyhlásení odsúdil: „Takáto miera násilia je neospravedlniteľná!“

Národný park svoje činy obhajuje tým, že cyklista bol podozrivý z vstupu do parku bez zaplatenia vstupného, „odporoval zatknutiu“ a „sám sa zranil“.

Video zatýkania sa rýchlo rozšírilo na sociálnych sieťach, keďže ho zdieľal a odsúdil aj štvornásobný víťaz Tour de France Chris Froome či juhoamerický majster Daryl Impey, ktorý preteká za austrálsky tím Mitchelton-Scott.

„Nicholas Dlamini sa zjavne „zranil sám“. Otrasné,“ napísal Chris Froome na svojom twitteri.

24-ročný Dlamini mal čoskoro pretekať na Tour Down Under v Austrálii a bol nominovaný na cestné preteky Olympijských hier v Tokiu.

„Je to obrovský problém pre cyklistu, ktorý tvrdo trénoval na sezónu 2020. Nicholas už má naplánovaný rozsiahly program do roku 2020. Toto zbytočné zranenie bude mať na to teraz vážny dopad, ako aj jeho šance na pretekanie na olympijských hrách v Tokiu v roku 2020,“ vyjadril sa k incidentu jeho tím NTT Pro Cycling.

Tím WorldTour vyzval SANParks, aby sa za incident zodpovedal a vydal verejné ospravedlnenie za zatknutie, ktoré podľa neho prišlo po tom, ako bol Dlamini nútený zosadnúť z bicykla vo vysokej rýchlosti a potrestal aj strážcov.

Zlomenina Nicholoasa Nlaminiho:

„NTT Pro Cycling by rád zdôraznil, že v akejkoľvek podobe úplne odsudzujeme násilie a všetci sme veľmi znepokojení, keď sme videli, ako s našim jazdcom zaobchádzali.“

Vyjadrenie SANParks: „Podľa strážcu sekcie TMNP cyklista vstúpil do brány jednej zo sekcií Silvermine bez zaplatenia vstupu a bez preukázania povolenia na činnosť, keď oň požiadali. Strážcovia národného parku boli informovaní o incidente a po vyšetrení a nájdení cyklistu, ktorý nedokázal predložiť vstupenku alebo platné povolenie na činnosť, sa situácia vyhrotila, čo spôsobilo, že sa podozrivý počas úkonu zranil.“

Dlaminiho tím tiež odmietol, že by sa zdranil sám: „Video od očitého svedka iba jasne ukazuje priebeh udalostí, pri ktorých Nicholas utrpel toto zranenie.“

Dlamini bol transportovaný do nemocnice False Bay, kde vyšetrenia potvrdili zlomeninu ľavej ruky. Potom bol prevezený do inej miestnej nemocnice na ďalšie posúdenie a napokon musel podstúpiť operáciu.

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu