Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rebríček: 10 najbezpečnejších MTB heliem súčasnosti

Americký technický inštitút Virginia Tech otestoval 86 heliem a vytvoril rebríček tých najbezpečnejších heliem súčasnosti.
Martin Sarvaš
Rebríček: 10 najbezpečnejších MTB heliem súčasnosti

Aj napriek tomu, že na Slovensku nedávno zrušili povinnosť nosenia heliem mimo obce, práve helma patrí bez akejkoľvek diskusie k najdôležitejšej výbave každého cyklistu.

Ak sa vám náhodou stále zdá, že nemáte dostatok dôvodov na nosenie helmy, prečítajte si 7 dôvodov, prečo by ste mali jazdiť na bicykli s helmou.

Americký technický inštitút Virginia Tech si vzal 86 heliem, ktoré otestoval a vytvoril rebríček tých najbezpečnejších heliem súčasnosti. Testovali cestné, mestské aj MTB helmy, so systémom MIPS aj bez neho a tiež aj najnovšie helmy Bontrager so systémom ochrany WaveCel.

Testy spoločnosti Virginia Tech sú komplexnejšie ako štandardné testy, ktorými musia všetky prilby prejsť pred uvedením na trh. Okrem priameho nárazu zahŕňajú aj hodnotenie šikmých nárazov aj nárazov na bok prilby.

Najlepšie sa umiestnili helmy s MIPS-om. Najbezpečnejšou helmou je Bontrager Rally MIPS, druhá skončila Troy Lee Designs A2 MIPS Decoy a tretia najlepšia je Lazer Cyclone MIPS. Helma Blaze od Bontrageru so systémom WaveCel skončila deviata.

Z rebríčka vyplýva, že za bezpečnú helmu nemusíte nutne platiť stovky eur. Tretia najlepšia skončila Lazer Cyclone MIPS, ktorá stojí necelých 70 eur a podobnú cenovku má Specialized Chamonix MIPS, ktorá skončila ôsma.

Rebríček 10 najbezpečnejších MTB heliem súčasnosti

  1. Bontrager Rally MIPS
  2. Troy Lee Designs A2 MIPS Decoy
  3. Lazer Cyclone MIPS
  4. Giro Tyrant MIPS SP
  5. Troy Lee Designs A1 Classic MIPS
  6. POC Tectal Race SPIN
  7. Louis Garneau Raid MIPS
  8. Specialized Chamonix MIPS
  9. Bontrager Blaze WaveCel
  10. Giro Chronicle MIPS

Celý rebríček výskumu Virginia Tech nájdete tu.

10 najbezpečnejších MTB heliem – foto & ceny

1. Bontrager Rally MIPS

Cena: 150 eur

2. Troy Lee Designs A2 MIPS Decoy

Cena: 244,99 eur

3. Lazer Cyclone MIPS

Cena: 67,66 eur

4. Giro Tyrant MIPS SP

Cena: 153,35 eur

5. Troy Lee Designs A1 Classic MIPS

Cena: 125,38 eur

6. POC Tectal Race SPIN

Cena: 230 eur

7. Louis Garneau Raid MIPS

Cena: 108,26 eur

8. Specialized Chamonix MIPS

Cena: 65 eur

9. Bontrager Blaze WaveCel

Cena: 249,99 eur

10. Giro Chronicle MIPS

Cena: 144,99 eur

Vaše komentáre

Aktuality

17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu