Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Obuv

Test: Topánky Five Ten Impact Pro TLD

Hodnotenie: 4.5/5
149
Biker
Test: Topánky Five Ten Impact Pro TLD

Pokiaľ ide o trakciu na pedáloch a ochranu chodidla, Impact Pro sú na veľmi vysokej úrovni. Nemusíte pritom vôbec siahať po tejto špeciálnej edícii Troy Lee Designs.

Ak vám stačia menej výrazné farby, ušetríte pár eur za štandardnú verziu. Five Ten tento model už roky čoraz viac zoštíhľuje, no stále patria k tým robustnejším. Kupujte si ich preto najmä na veľké pedále (alebo ich použite ako zámienku na kúpu nových). Konštrukcii zodpovedá aj vysoká hmotnosť a pomalšie schnutie, ak premoknú.

Výkon, ktorý podávajú na biku, však za to stojí. Vystužená oblasť špičky mimoriadne dobre chráni pred zakopnutím o trčiace kamene a aj v oblasti členka je polstrovania viac než dosť. Vďaka nemu sú aj tretry pohodlné po dlhé hodiny v sedle.

Podrážka je na najnovšom modeli o niečo tenšia, a tak cez ne lepšie cítiť pedál. No a trakcia samotná? Tá je najlepšia z celého testu. Treba len správne došliapnuť na pedál. Žiadne posúvanie a naprávanie sa za jazdy totiž nekoná – či už náročky, alebo nechtiac ani v tých najrozbitejších pasážach.

Spomedzi tretier, ktoré sme testovali sú aj topánky, ktoré sú ľahšie, komfortnejšie či krajšie, no pri tretrách na voľné pedále podľa nás záleží najmä na trakcii a ochrane nohy – a v tom sú tieto Impacty bezkonkurenčné.

Hmotnosť 1 240 g

www.topontrail.sk

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Včera 13:00 Crankworx Rotorua odštartoval cez víkend zjazdovými pretekmi, ktoré vyhrali Eliana Hulsebosch a Lachlan Stevens-McNab.

Za nami sú úvodné preteky podujatia Cranwkorx Rotorua, ktoré sa koná na Novom Zélande. Ide o populárny festival, ktorý tento rok odštartoval zjazdovými pretekmi a v oboch hlavných kategóriách sa z víťazstva tešili domáci novozélandskí jazdci.

Včera 12:25 Slovenky Krahulcová a Števková skončili v prvej etape pretekov Cape Epic na 8. mieste.

Vo výsledkovej listine tak zopakovali svoj výsledok zo včerajšieho prológu. Víťazmi úvodnej 88 km dlhej etapy sa medzi ženami stali Anne Terpstra s Nicole Koller, zatiaľ čo v mužoch po napínavom šprinte etapu vyhrali Wout Alleman s Hansom Beckingom.

Včera 12:13 Lukáš Kubiš vybojoval v šprinte desiate miesto na slovinských pretekoch GP Istria.

Pódium obsadila trojica pretekárov z úniku, Marcin Budzinski, Max van der Meulen a Riccardo Zoidl. Kubiš sa zapojil do hromadného šprintu, v ktorom bol siedmy najrýchlejší, čo napokon stačilo na to, aby uzavrel najlepšiu desiatku.

Včera 10:33 Tadej Pogačar už dnes odštartuje na etapových pretekoch Okolo Katalánska.

Najväčšími favoritmi pre celkovú klasifikáciu sú Pogačar, Sepp Kuss, Aleksandr Vlasov, Ilan Van Wilder, Simon Yates a Egan Bernal.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu