Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Brzdy

Test: Brzdy TRP G-Spec Slate T4

Hodnotenie: 3/5
207
Biker
Test: Brzdy TRP G-Spec Slate T4

Verzia G-Spec ponúka oproti lacnejšej základnej dostatok vychytávok na to, aby sa oplatilo priplatiť si pár desiatok eur navyše. Aj ona však vo všeobecnosti brzdí slabšie, než by ste čakali, modulácia nie je taká precízna a spoľahlivosť závisí od konkrétneho kusu.

Za približne 30 € navyše dostanete nastavovanie vzdialenosti páčky od rajdov bez náradia a lesklú povrchovú úpravu. Lepšie piesty – štyri v každom strmeni – vyrobené z kombinácie ocele a keramiky zlepšujú odvod tepla.  

Minerálny olej tak podáva na dlhších zjazdoch konzistentnejší brzdný výkon. G-Spec verzia tiež pod prstami pôsobiť o niečo ostrejšie ako lacnejšia alternatíva. Ak však začnete za páčky ťahať naozaj silno, pôsobia trochu dreveno s horšou dávkovateľnosťou.

A silno za ne ťahať zrejme aj budete musieť – výkonom s 200 mm kotúčmi pripomínajú skôr konkurenčné brzdy na 180 mm kotúčoch.Určite vám odporúčame hneď po zjazdení, a možno aj predtým, vymeniť sériové platničky za nejaké od iného výrobcu.

Brzdiť budú silnejšie. Očakávať tiež môžete častejší servis a odvzdušňovanie ako u väčšiny konkurentov.

Hmotnosť 471 g

www.trpcycling.com

Vaše komentáre

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu