Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Ďalší skvelý výsledok Rojčeka, skončil druhý na pretekoch európskeho pohára v Špičáku (+video)

Pekný výsledok dosiahol aj Rojčekov tímový kolega Rasťo Baránek, ktorý skončil na šiestom mieste.
Martin Sarvaš
Ďalší skvelý výsledok Rojčeka, skončil druhý na pretekoch európskeho pohára v Špičáku (+video)

Adamovi Rojčekovi sa podarilo zajazdiť ďalší skvelý výsledok v sezóne 2019. Na pretekoch európskeho pohára v Špičáku skončil na druhom mieste, 1,5 sekundy za víťazom zo Slovinska Lukom Berginicom.

„Druhý na Európskom pohári na Špičáku! Nedal som dokopy jazdu akú som si predstavoval, ale na tom ani nezáleží, lebo to bol super víkend so starou partou! S jazdením som mega spokojný, chytá to smer aký som si predstavoval! Ďalšia zastávka sú Majstrovstvá Sveta v Kanade, takže mám týždeň na dobitie bateriek a vletíme na to!,“ napísal Adam na svojom instagrame.

Adama Rojčeka sme zaradili do článku „9 najväčších talentov horskej cyklistiky na Slovensku“, ktorý je v poslednom vydaní magazínu Biker, takže ak sa chcete dozvedieť viac infmácií o Adamovi a ďalších talentoch slovenského MTB, určite si tento príspevok prečítajte.

Rojčekov tímový kolega z Kellys Factory Teamu Rasťo Baránek skončil na šiestom mieste a Stanislav Sehnal, tiež na Kellyse, sa umiestnil na deviatom mieste.

„Tak aj dnes vo finále beriem 6.miesto,“ napísal Baránek, ktorý skončil šiesty aj v kvalifikácii: „Som spokojný s jazdou ale na viac som dnes nemal. Na druhú stranu časy boli tesné a som rád, že som spať v mixe a hlavne zdravý na pretekoch do konca sezóny ešte je šanca na dobré výsledky,“

To slovenského CTM Racing Teamu sa zúčastil pretekov český zjazdár Ondřej Štěpánek, ktorý skončil dvanásty.

Ako už spomenul Adam Rojček, už o necelé dva týždne bude pretekať na majstrovstvách sveta v zjazde v kanadskom Mont-Sainte-Anne (31. August  – 1. September). V juniorskej kategórii bude reprezentovať Slovensko Oliver Gombala z CTM Racingu.

Video z iXS v Špičáku:

Výsledky Elite Muži

Kompletné výsledky

Otestujte sa: Spoznáte podľa fotiek najlepších zjazdárov na svete?
0%

Foto: © Predrag Vuckovic/Red Bull
Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Anglický zjazdár Gee Atherton je dvojnásobný majster sveta v zjazde, 7-krát vyhral preteky svetového pohára a v roku 2010 bol celkovým víťazom svetového pohára v zjazde. Na fotke je na pretekoch v Maribore v roku 2008, kde skončil šiesty.

Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool
Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

25-ročný Francúz je už trojnásobným víťazom majstrovstiev sveta v zjazde a tento rok má už na konte tri výhry z pretekov svetového pohára.

Foto: © Geoff Waugh / Red Bull
Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Momentálne 50-ročný Američan sa venoval okrem zjazdu na horskom bicykli snowboardingu, lyžovaniu aj motokrosu. V roku 1996 získal na Majstrovstvách sveta v zjazde v Cairns striebornú medailu.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Francúz Nicolas Vouilloz (43) je zjazdovou legendou a je 7-násobným majstrom sveta v zjazde, pričom vyhral 16 pretekov svetového pohára a 5-krát bol celkovým víťazom svetového pohára v zjazde.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Rodák z Juhoafrickej republiky má síce 37 rokov, no stále konkuruje tým najlepším. Je trojnásobným majstrom sveta a rovnako trojnásobným celkovým víťazom svetového pohára a na pódiu na sveťáku bol až šialených 75-krát.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Steve Smith bohužiaľ už nie je medzi nami, zostane však navždy v našej pamäti. V roku 2013 sa stal celkovým víťazom svetového pohára, pričom štyrikrát vyhral preteky svetového pohára a bol aj majstrom Kanady v zjazde. V roku 2016 zomrel po nehode na motorke.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

27-ročný Angličan patrí jednoznačne medzi tých najlešpích zjazdárov na svete. Má na konte nespočetne veľa pódiových umiestnení na svetových pohároch a v roku 2011 sa zapísal v zjazdovej komunite ako riadny šialenec, keď vyhral majstrovstvá sveta Champery na extrémne blatovej trati s 11-sekundovým náskokom pred Damienom Spagnolom.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Anglický zjazdár Steve Peat vyhral majstrovstvá sveta v zjazde v Canberre v roku 2009. Mimo toho má na konte 17 víťazstiev z pretekov svetového pohára, z čoho vyťažil tri celkové víťazstvá svetového pohára v zjazde. Majtrovstvá Británie v zjazde vyhral dokonca 8-krát.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Trojnásobný majster sveta v zjazde, dvakrát vyhral celkovo svetový pohár v zjazde. V rokoch 2017 a 2018 bol celkovým víťazom svetovej enduro série EWS. 33-ročný Austrálčan Sam Hill ukazuje svoje schopnosti zjazdára aj na enduro tratiach.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

23-ročný Francúz Amaury Pierron vlani vyhral celkové hodnotenie svetového pohára a vyhral troje preteky sveťáku za sebou. Túto sezónu sa mu síce nedarí tak, ako vlani, no vyhral preteky svetového pohára v Les Gets a je priebežne štvrtý v celkovom poradí.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

31-ročný Američan je 5-násobným celkovým víťazom svetového pohára a má na konte 20 výhier zo svetového pohára a 45-krát bol na pódiu. Chýba mu však titul z majstrovstiev sveta.

Spoznáte podľa fotiek najlepších zjazdárov na svete?

Vaše komentáre

Aktuality

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

22.04.2024 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

22.04.2024 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

Zavrieť reklamu