Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Pozvánka: Škoda Horal MTB Maratón 2019

Tento víkend štartuje pod Tatrami 20. ročník Škoda Horal MTB Maratónu. Príď, športuj a buď „eko“. Trate oslovia každého!
Biker
Pozvánka: Škoda Horal MTB Maratón 2019

Rok 2019 je pre Škoda Horal MTB Maratón výročným. Oslavuje už 20 rokov a preto sa v porovnaní s minulými rokmi vykonalo viacero zmien v organizácií pretekov.

Dôležitou súčasťou podujatia je aj ekológia, v rámci ktorej sa obmedzilo množstvo tlačených materiálov, ktoré boli nahradené webovou aplikáciou (horalinfo.sk) či plagátmi obsahujúcimi QR kód odkazujúci na webovú aplikáciu, ale taktiež aj používanie jednorazových plastových pohárov, tanierov a príborov.

Preteky pre vás

Hoci je tento cyklistický maratón jednodňový ponúka trate od pár stoviek metrov až do 133 km.

  • Najextrémnejšia trať HORAL Krejzi, dlhá 133 km s prevýšením 4 700 m, je pre tých najzdatnejších. Kompenzáciou za „makačku“ je krásny výhľad z Kráľovej Hole (1 948 m. n. m.).
  • HORAL Lejzi klame svojim názvom. Táto plnohodnotná maratónska trať s dĺžkou 80 km a prevýšením 2 500 m, určite nie je pre lenivých.
  • HORAL Senzi patrí medzi polmaratónovú trať s dĺžkou 47 km a prevýšením 1400m. Trať je pre tých, ktorí chcú otestovať svoje schopnosti.
  • HORAL Ízi patrí medzi štvrťmaratónovú trať s dĺžkou 28 km a prevýšením 800m. Odporúčame pre tých, ktorí bicyklujú rekreačne.
  • Pre rodiny s deťmi, t. j. jeden dospelý a aspoň jedno dieťa, je nachystaná kategória ŠKODA FAMILY a trať HORAL Dejzi s dĺžkou 17 km a prevýšením 250 m. Trať je určená aj pre detské vozíky určené za bicykel.
  • V tento deň sa uskutoční aj pretek malých bikerov. Podujatie HORAL Junior, ktoré je súčasťou Detskej MTB Východ ligy. Každé dieťa súťažiace v jednej zo 6 kategórii získa plagát účastnícky diplom.

Pre všetkých, ktorí zbierajú body v maratónskych sériách, je HORAL určite jednou zo zastávok. Škoda Horal MTB Maratón je súčasťou seriálov Škoda Bike Open Tour, Slovenského pohára v MTB Maratóne a tiež Inter Mountain series.

Obidve série majú na Horalovi dokonca svoje finále a tak uvidíme aj dekorovanie víťazov tejto týchto seriálov. Cyklisti , ktorí na Horalovi absolvujú svoj štvrtý maratón seriálu ŠBOT budú zaradení do tomboly o automobil ŠKODA FABIA COMBI a tak ten najšťastnejší odíde z Horala domov v novučičkom aute.

Informácie
  • Termín: 10. 8. 2019 (sobota)
  • Miesto: Svit

Trate:

HORAL Krejzi 133 km/ prevýšenie 4 700 m/ štart – cieľ Mestský úrad Svit
HORAL Lejzi 80 km/ prevýšenie 2 500 m/ štart – cieľ Mestský úrad Svit
HORAL Senzi 47 km/ prevýšenie 1 400 m/ štart – cieľ Mestský úrad Svit
HORAL Ízi 28 km/ prevýšenie 800 m/ štart – cieľ Iskra aréna Svit
HORAL Dejzi 17 km/ prevýšenie 350m/ štart – cieľ Iskra aréna Svit
HORAL Junior: kategória BABY asfaltová rovinka 300m.
Ostatné okruhy 1 200m (1 až 3)

Štart HORAL od 7:00 hod. Pri Mestskom úrade
Štart HORAL JUNIOR: od 14:00 hod. Kolibe

Cena štartovného HORAL: od 16 € do 30 € (v deň štartu)
Cena štartovného JUNIOR: 0,-€ BABY, ostatní 2,-€

Všetky podrobnosti na www.horalinfo.sk (webapp), www.horal.sk (web)

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu