Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Martin Knapec skončil druhý na pretekoch európskej série EWS Black Hole Enduro v Slovinsku

Michael Kolář skončil na 16. mieste, Lukáš Učeň o jednu priečku za ním. Knapec momentálne trénuje na zajtrajšie preteky najvyššej kategórie EWS v talianskom Canazei.
Martin Sarvaš
Martin Knapec skončil druhý na pretekoch európskej série EWS Black Hole Enduro v Slovinsku

Pretekár CTM Racing Teamz Martin Knapec skončil na druhom mieste na pretekoch tretieho kola Black Hole Enduro v Slovinsku – Jamnica / Petzen.

Preteky boli súčasťou európskej série svetového pohára EWS a Knapec tak získal 200 bodov do celkového poradia, v ktorom je momentálne na šiestom mieste. Európsku sériu EWS vedie Čech Milan Myšík s 310 bodmi.

„Moje prvé preteky pod záštitou EWS, predstava o výsledku bola akurát dobre a bezpečne odjazdiť preteky, bez stresu s maximálnym výkonom. Taktika bola nespadnúť, a ísť len to, čo som mal natrénované. Prekvapivo mi to vyšlo na druhý flek, čo mi spravilo obrovskú radosť!,“ napísal Martin Knapec.

„Teammate Lukáš Učeň zobral 17. miesto, a bývalý profi cestný cyklista a môj výkonnostný tréner Michael Kolář si to po prvýkrát vyskúšal na poriadnom blate a zobral 16. miesto, čo si myslím, že po roku jazdenia na endure prekvapuje všetkých.,“ dodal Knapec.

Momentálne sa úradujúci majster slovenska v endure pripravuje na preteky najvyššej kategórie EWS v Taliansku, ktoré sa uskutočnia už zajtra 29. júna.

„Dnešný tréning na EWS v Canazei mi zadal opäť vyššiu latku, ako sa na takéto preteky pripravovať. Vzduch je o čosi redší, kopce dlhšie a je to cítiť. 16 minút ísť dole kopcom na čas je ozaj o rozložení síl a taktike. Dnes odtrenované štyri rýchlostne skúšky, zajtra ešte jedna a môžme ísť pretekať,“ napísal Knapec po včerajších tréningoch.

Vaše komentáre

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu