Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Dohňany – Púchov Trophy maratón: výborná akcia zaručená

Biker
Dohňany – Púchov Trophy maratón: výborná akcia zaručená

3. ročník úspešného MTB maratónu sa bude konať 1. 6. 2019!

Preteky v cyklistickej obci Dohňany sú zaradené do dvoch sérií: MOUNTAIN BIKE SPIRIT TOUR a Slovenský pohár XCM.

CK EPIC Dohňany – klub s dlhoročnou cyklistickou históriou, úspešný organizátor majstrovstiev Európy v horskej cyklistike, etapy Tour de Pologne a mnohých ďalších cyklopodujatí – si pre všetkých bikerov pripravil ochutnávku toho najlepšieho v okolí.

Propozície pretekov

Trate

Vybrať si môžete z troch tratí. Prvou je trasa S dlhá 16 km s prevýšením 419 m. Túto trasu zvládnu aj mládežnícke kategórie a je možnosť zúčastniť sa súťaže dvojíc.

Trasa M dlhá 40 km má prevýšenie 1 275 m. Tu už musíte mať niečo odbicyklované, aby ste zvládli aj hravé singláče a zjazdy.

Trasa L s dĺžkou 65 km je určená tým, ktorí obľubujú okrem singláčov aj prudšie výšľapy do kopca a nerobí im problém dlhší čas strávený v sedle.

Všetky tri trasy vás prevedú po okolitých zákutiach, zvážniciach, singletrackoch, lúkach a určite nebudú chýbať krásne výhľady.

Neobídete skrátka

Na každého prihláseného čaká hodnotný štartovací balíček, v ktorom nájdete okrem pamätného trička aj tyčinku na doplnenie energie a gél od firmy Nutrend, turistické balenie Termixu od spoločnosti NIKA, olej a cyklošiltovku od SHIMANA, energetický nápoj Red Bull a „umývač“ na bicykle od spoločnosti CykloStar.

V cieli vás bude čakať chutné rizoto a nápoj od spoločnosti PEPSI. Svojho tátoša si budete môcť odložiť na parkovisko pre bicykle, aby ste si mohli užiť atmosféru v areáli. Samozrejmosťou je aj umývanie bicyklov a bikerské sprchy. No a na záver sa bude žrebovať bohatá tombola zo štartových čísel.

Podujatie pre všetkých

Prezentácia bude prebiehať už v piatok v podvečerných hodinách a v sobotu urobíme všetko pre to, aby ste nečakali v dlhých radoch.
Kým bude prebiehať hlavný maratón, v areáli si môžu vaše ratolesti zajazdiť na Detskom cyklomaratóniku, ktorý je zároveň jedným kolom Detskej Považskej cykloligy.

Každé dieťa dostane v cieli sladkú odmenu za účasť. Veríme, že si príde zašportovať ešte viac detí ako minulý rok. A nezabudli sme ani na váš sprievod. Kým si budete užívať jazdu na bicykli, rodinní príslušníci si môžu užiť sprievodný program v areáli. Aj tento rok dáme celé naše úsilie do príprav tohto maratónu, aby ste si z neho mohli odniesť čo najkrajšie spomienky a s chuťou ste sa k nám vracali.

Všetky dôležité informácie, zaujímavosti a novinky môžete nájsť na našej oficiálnej webovej stránke www.ckdohnany.sk v sekcii maratón.

Tešíme sa na všetkých zúčastnených!

Ivana Štefániková Bašková, riaditeľka pretekov

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu