Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bez helmy jazdí na bicykli iba bezhlavý hlupák! Jazdite bezpečne a vyhrajte helmu Bontrager #helmanahlave

Ak niekto nechápe, prečo by mal jazdiť na bicykli s helmou na hlave, máte plné právo ním pohŕdať a pokojne mu vynadajte.
Biker

Podmienky súťaže o helmu Bontrager Specter WaveCel sú na konci príspevku.

Písať dôvody, prečo by ste mali mať na hlave helmu pri jazde na bicykli, nám pripadá trochu absurdné, pretože by to malo byť úplnou samozrejmosťou.

Okrem toho, že helma patrí medzi zákonne povinnú výbavu cyklistov (mimo obce), ide o jediný ochranný prvok, bez ktorého by ste skutočne nemali ani sadnúť na bicykel.

Bohužiaľ, na cestách i v lesoch sú cyklisti bez heliem častým úkazom.

Uvedomte si, že máte bicykle za tisíce eur. Naozaj nemáte tých pár eur na helmu? Alebo sa vám zdá nepohodlná? Alebo si myslíte, že si helmou pokazíte ofinu?

Faktom je, že jazdou bez helmy vzbudzujete jediný dojem – ste nezodpovedný hlupák.

Ak niekto nechápe, prečo by mal jazdiť na bicykli s helmou na hlave, máte plné právo ním pohŕdať a pokojne mu vynadajte.

Život máte iba jeden

Na ceste idete pri zjazdoch rýchlosťou 70km/h a často aj rýchlejšie. Predstavte si, že v tejto rýchlosti spadnete a narazíte hlavou o zem. Výsledkom bude dosť pravdepodobná smrť, v lepšom prípade doživotné následky. Úraz na ceste si nemusíte však spôsobiť iba sami a stačí jeden menej pozorný vodič a pri zrážke s autom jednoducho nespravíte nič. Zostáva iba dúfať, že prežijete.

V lesoch sa môže stať v každom jednom momente, že spadnete. Nejazdíte po rovných cestách a ak jazdíte často, je dosť pravdepodobné, že v určitom momente sa pádu jednoducho nevyhnete. Pri zjazdoch idete vo veľkých rýchlostiach cez rôzne prekážky, korene, kamene, pomedzi stromy a pod. Pád a náraz hlavou v takomto prípade môže mať rovnako veľmi vážne dôsledky. A opäť zopakujeme, zostáva iba dúfať, že prežijete.

Nie ste mačka, nemáte deväť životov. A helma je presne to, čo vám pri páde môže zachrániť život.

Mať helmu na ruksaku alebo riadidlách je rovnako absurdné

Nosiť helmu pripevnenú na ruksaku či zavesenú na riadidlách je podobne a možno aj viac absurdné, ako nenosiť ju vôbec. Keď už máte helmu, dajte si ju na hlavu.

Nesťažujte sa, že sa vám potí hlava, že je nepohodlná alebo kazí imidž. Nech máte akúkoľvek helmu, je to vždy lepšie, ako nemať žiadnu. Helma má byť na hlave.

V súčasnosti je v ponuke obrovské spektrum heliem s rôznym určením a dajú sa kúpiť aj pekné helmy za pár eur. Je to investícia, ktorú by ste mali spraviť hneď, keď si kúpite bicykel.

Helmou môžete často predísť nezvrátiteľným následkom úrazov.

Jazdite bezpečne a vyhrajte novú helmu Bontrager Specter WaveCel

Chceli by sme zvýšiť pozornosť na bezpečnosť pri jazde na bicykli a najmä na nosenie helmy. Vyhlasujeme teda súťaž o úplne novú helmu Bontrager Specter WaveCel v hodnote 149,99€.

„V živote môžete mať mnoho bicyklov, ale mozog máte iba jeden,“ hovorí Trek v spojení so svojimi novými helmami s technológiou WaveCel, ktorá je vraj najrevolučnejšou za posledných 30 rokov a je 48-krát efektívnejšia ako majú štandardné helmy. Nové helmy WaveCel využívajú špeciálnu vložku, ktorá má pri páde zásadným spôsobom zredukovať vplyv nárazu na mozog. A to dokonca až do takej miery, že podľa vyjadrení výrobcu predídete páde otrasu mozgu 99-krát zo 100.

Podmienky súťaže

  • Označte na Instagrame alebo Facebooku svoju fotku hashtagom #helmanahlave (jednoducho do popisu k fotke napíšte #helmanahlave)
  • Na Instagrame označte fotku tiež hashtagom #trekbikescszsk
  • Na Instagrame dajte follow na profil @trekbikes_czsk
  • Nemusí ísť nutne o novú fotku a hashtag #helmanahlave a #trekbikescszsk môžete pridať aj k staršej fotke
  • Podmienkou súťaže je, že na vami označenej fotke musí byť vidno, že máte na hlave helmu
  • Výhra: Cestná helma Bontrager Specter WaveCel (červená)

Výhercu helmy vyhlásime 1. júla na našom Facebooku alebo Instagrame.

Trvanie súťaže sme predĺžili o mesiac a rozšírili podmienky pre zapojenie sa do súťaže. Všetci doposiaľ zapojení však budú samozrejme súčasťou žrebovania.

Detaily helmy Bontrager Specter WaveCel

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu