Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan skončil piaty na Paríž-Roubaix, v top 10 bolo až päť nových Roubaix od Specializedu

Víťazom sa stal Belgičan Philippe Gilbert tesne pred Nilsom Polittom. Petrovi Saganovi v závere chýbali sily a nedokázal sa udržať so záverečným únikom.
Martin Sarvaš
Sagan skončil piaty na Paríž-Roubaix, v top 10 bolo až päť nových Roubaix od Specializedu

Petrovi Saganovi sa nepodarilo obhájiť výhru na monumentálnej klasike Paríž – Roubaix. V uplynulej sezóne podal najlepší výkon a v závere náročných pretekov práve on rozbehol únik, ale pár kilometrov pred cieľom mu došli sily.

Tímovým kolegom z Deceuninck-Quick Step Gilbertovi a Lampaertovi sa v závere úspešne podarilo zbaviť Sagana a v krátkom špurte vo velodróme proti Nilsovi Polittovi bol silnejší Philippe Gilbert  a stal sa víťazom Paríž – Roubaix.

Záver Paríž-Roubaix 2019:

Saganovi v závere chýbali sily

Peter Sagan vyzeral v závere skutočne vyčerpane a cieľom prešiel na piatom mieste. Český pretekár a spolujazdec víťaza Gilberta Zdeněk Štybar skončil na ôsmom mieste.

„Bolo to veľmi náročné Paríž – Roubaix, ktoré ešte sťažil protivietor. Tím opäť urobil skvelú prácu, postihli nás pády, ale všetci podali skvelé výkony. Nasledovali sme každý útok až po Carrefour de l’Arbre, ale na posledných 15 kilometroch som nemal nohy, aby som odpovedal a pokúsil sa o pódium,“ uviedol Sagan pre oficiálny web tímu Bora-Hansgrohe.

Nový Specialized Roubaix sa osvedčil

Specialized predstavil iba pár dní pred pretekmi Paríž – Roubaix úplne vynovený a vylepšený cestný bicykel Roubaix, na ktorom celý tím Petra Sagana a aj iní jazdci v tímoch s podporou Specializedu.

Aj víťaz Philippe Gilbert prešiel cieľom víťazne na novom S-Works Roubaix.

V najlepšej desiatke Paríž – Roubaix 2019 bolo až päť nových bicyklov od Specializedu. Až štyria jazdci tímu Deceuninck-Quick Step sa dostali s novými bicyklami do top 10 – Philippe Gilbert (1.), Yves Lampaert (3.), Florian Senechal (6.), Zdeněk Štybar (8.) a piatym pretekárom s novým Roubaix bol Peter Sagan, ktorý skončil piaty.

Top 10 Paríž – Roubaix 2019

1 Philippe Gilbert (Bel) Deceuninck-Quick Step 5:58:02 / S-Works Roubaix
2 Nils Politt (Ger) Team Katusha-Alpecin / Canyon
3 Yves Lampaert (Bel) Deceuninck-Quick Step 0:00:13 / S-Works Roubaix
4 Sep Vanmarcke (Bel) EF Education First 0:00:40 / Cannondale
5 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe 0:00:42 / S-Works Roubaix
6 Florian Senechal (Fra) Deceuninck-Quick Step 0:00:47 / S-Works Roubaix
7 Mike Teunissen (Ned) Team Jumbo-Visma / Bianchi
8 Zdenek Stybar (Cze) Deceuninck-Quick Step / S-Works Roubaix
9 Edvaldas Siskevicius (Lit) Delko Marseille Provence / Look
10 Stefan Kung (Swi) Groupama-FDJ / Lapierre

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu