Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské

Musíte vidieť: Till the Last Breath zo slovenskej produkcie Anvil Films nie je iba o jazdení, má skvelú myšlienku

Krátky film vyhral kategóriu MTB video roka na poľskom festivale MTB Film Festival 2018 v Krakowe.
Martin Sarvaš
 Musíte vidieť: Till the Last Breath zo slovenskej produkcie Anvil Films nie je iba o jazdení, má skvelú myšlienku

“Keď som začal filmovať video „Till the Last Breath“ nečakal som že sa stane mojím najlepším videom tohto roka. Celé to začalo myšlienkou natočiť MTB video s mojím 89 ročným dedkom, ktorého obdivujem za jeho postoj k životu.”

– Paldo (Anvil Films) 

Príbeh videa bol tvorený pri počúvaní skvelej pesničky „Winter Bird“ od nórskej speváčky Aurory. Ďaľším krokom bolo predstaviť túto ideu rodine a obzvlášť dedkovi. Po ich schválení už nič nestálo v ceste filmovaniu.

 Prvé jazdenie bolo točené s jazdcom Ľubošom Staňom z Revúcej, ktorý si zajazdil na svojom DHčku na lokálnej trati. Síce z času na čas zapršalo ale nakoniec sme mali dosť materiálu na downhillovú časť videa.

Filmovanie dirt jumpu sa odohralo v Českej Republike pri dedine Kateřinice. Jazdenia sa ujal Hugo Robenek, ktorý je známy svojím netradičným štýlom. Točenie trvalo jeden večer a točilo sa pri západe slnka. 

Najťažšia časť filmovania bola natočiť enduro jazdenie. Plán bol točiť len pri východe a západe slnka vysoko v horách. Predstavte si, že šľapete tri hodiny a na vrchole žiadna stopa po slnku. Takže sa vrátite bez akéhokoľvek použiteľného materiálu. Počasie v horách je nevyspytateľné a rýchlo sa mení. Keď chodíte do prírody sami, poskytne vám to prietor na premýšľanie o živote. Takže si odtiaľ vždy niečo odnesiete.

Video “Till the Last Breath” bolo premietnuté na akcii MTB Film Festival 2018 koncom novembra v Krakowe. Porote sa video veľmi páčilo a umiestnilo sa na prvom mieste v kategórii MTB video roka.

Video a fotky: Anvil Films

Dodatočné fotky: Ewia Production
V hlavnej úlohe: Walter Bistika
Jazdci (v poradí účinkovania): Paldo, Hugo Robenek, Ľuboš Staňo

Sledujte Anvil Films: Instagram, FacebookVimeo

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu