Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Video: Polc pokoril mystickú horu Monserrate

Horský cyklista Filip Polc opäť potvrdil dominanciu v mestských zjazdoch, keď zvíťazil na podujatí Red Bull Devotos de Monserrate v kolumbijskej Bogote. Na 2,2 kilometrovej trati, ktorá bola dvojnásobne zapísaná do Guinessovej knihy rekordov prekonal 1034 schodov a časom 4:26 minúty zvíťazil. Stal sa tak držiteľom Guinessovho rekordu za najrýchlejšiu jazdu na schodoch. Pozrite si komentované video z tohto preteku.
Biker
Video: Polc pokoril mystickú horu Monserrate

https://youtu.be/N8DeKVcThMk

Upršané kolumbijské ráno 11. mája tohto roku prinieslo slovenskému horskému cyklistovi Filipovi Polcovi nevídaný úspech. V konkurencii 30tich elitných bikerov zvíťazil v mestskom zjazde Red Bull Devotos de Monserrate (ctitelia Moserratu), so štartom na mystickom kopci Monserrate, ktorý sa týči v nadmorskej výške 3152 mnm nad hlavným mestom Bogota. Posvetné miesto, ktoré navštevujú tisíce pútnikov je skvelou previerkou fyzickej zdatnosti, pútnici musia pokoriť 1034 schodov, aby sa dostali do miestneho kláštora. Rovnako trať preverila aj tých najlepších bikerov, veď bola zapísaná do Guinessovej knihy rekordov hneď dvakrát: Najväčší počet schodov na pretekoch horských bicyklov (1034) a najdlhšia trať horskej cyklistiky (2,2 km). Filip Polc preletel náročnú trať so skokmi, stovkami schodov a skokov za 4 minúty 26 sekúnd, so sekundovým náskokom pred Kolumbijčanom Marcelom Gutiérrezom a na treťom mieste dozjazdoval Alejandro Paz z Peru.

FILIP POLC

,,Kolumbia je perfektné miesto pre ľudí, ktorí chcú byť profesionálni horskí cyklisti.Tieto preteky boli nesmierne dôležité pre tunajšiu scénu a konkurencia bola nesmierne vyrovnaná. Myslel som si, že budem mať závrate z nadmorskej výšky, ale na moje počudovanie to nebolo až také zlé. Trať bola naozaj veľmi dlhá so šlapavým úsekom a miliónom schodov pod kolesami. Ruky som mal v kŕčoch a jazyk až na reťazi, ale jazdu som si dokonale vychutnal a som naozaj šťastný z prekonania trate, prekážok a víťazstva.“

Video z headcamu komentované samotným Filipom nájdete priamo tu.

 

Výsledky Red Bull Devotos de Monserrate 2012:
 
1. Filip Polc (Slovensko), 04:26 min
2. Marcelo Gutiérrez (Kolumbia), 04:27 min
3. Alejandro Paz (Peru), 04:35 min
4. Mauricio Estrada (Kolumbia), 04:46 min
5. Guido Tschugg (Nemecko), 04:50 min

Oficiálne video z podujatia: www.redbullcontentpool.com

 

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu