Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Svoje skúsenosti chce odovzdávať mladším jazdcom. Pozrite si jarný program Petra Sagana

Trojnásobný majster sveta absolvuje takmer celý program jarných klasík.
Martin Sarvaš
Svoje skúsenosti chce odovzdávať mladším jazdcom. Pozrite si jarný program Petra Sagana

Peter Sagan začne sezónu 2019 na austrálskych pretekoch Tour Down Under (15.-20.1.), kde sa predstaví po tretí raz za sebou.

Z úvodných pretekov seriálu WorldTour pôjde do Argentíny na Vueltu San Juan (27.1. – 2.2.).  Potom sa P. Sagan vráti do Európy, kde ho vo februári čaká v španielskom pohorí Sierra Nevada príprava vo vysokej nadmorskej výške.

Trojnásobný majster sveta absolvuje takmer celý program jarných klasík s výnimkou prvého marcového týždňa v Belgicku a pretekov Strade Bianche v Taliansku.

„Rozhodli sme sa, že na úvod pôjdem do Austrálie a odtiaľ do Argentíny do San Juanu. Som rád, že som stále súčasťou tímu Bora-Hansgrohe,“ cituje Sagana portál cyclingnews.com.

„V novej sezóne budem zasa o rok starší a okrem iného sa budem snažiť odovzdať svoje skúsenosti mladším jazdcom,“ povedal Peter Sagan pre cyclingnews.com.

Celý záznam z tlačovky Bory Hansgrohe:

https://www.facebook.com/PeterSagan/videos/329774757855409/

 

„Vrátim sa do diania na pretekoch Tirreno-Adriatico a plán je, že vydržím až do klasiky Liége-Bastogne-Liége. Uvidíme, ako to celé dopadne. Je to náročný plán, ale taký je zatiaľ náš prvý plán,“ skonštatoval Sagan, ktorý doposiaľ Ardénsku klasiku Liége-Bastogne-Liége ešte nikdy neabsolvoval.

„Nikdy som tieto preteky nejazdil, možno to bude dobré na získanie ďalších skúseností,“ uviedol 28-ročný Slovkák.

Na tlačovej konferencii manažér tímu Ralph Denk oznámil aj predĺženie kontraktov do konca roku 2021 s mladými nemeckými pretekármi Pascalom Ackermannom a Emanuelom Buchmannom. Okrem toho potvrdil aj príchod 24-ročného Maximiliana Schachmanna z tímu Quick-Step. Ackermann v budúcej  sezóne absolvuje po prvýkrát Giro d’Italia a Buchmann sa bude koncentrovať na Tour de France.

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu