Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Poznáme kalendár UCI MTB pre rok 2013

UCI dnes zverejnila kalendár Svetového pohára v horskej cyklistike pre rok 2013, Pietermaritzburg bude hostiť Majstrovstvá sveta.
Biker
Poznáme kalendár UCI MTB pre rok 2013

V roku 2013 sa bude RockyRoads UCI Mountain Bike World Cup presented by Shimano skladať z ôsmich alebo deviatich kôl, každé z nich v inej krajine.

Sezóna bude zahŕňať sedem kôl zjazdu (DHI), šesť kôl Olympijského cross-country (XCO) a päť kôl cross-country eliminator (XCE).

Celkovo je potvrdených osem kôl v ôsmich rôznych krajinách. Deviate kolo by sa mohlo uskutočniť v Číne, no čaká sa na potvrdenie po skúšobnom evente naplánovanom na koniec septembra.

Potvrdené miesta sú:

Nové Město na Moravě (Česká rep.): Po tretíkrát v kalendári; Nové Město bolo zvolené za najlepší XCO event už počas jeho premiéry v roku 2011, kedy hostilo Svetový pohár. Toto miesto je všeobecne uznávané a oceňované pre svoj technický okruh a jeho vybavenie (biatlon a cross-country).

Fort William (Veľká Británia): Pôjde už o 11. ročník svetového pohára pre toto škótske mestečko, ktoré tiež v roku 2007 hostilo Majstrovstvá sveta v MTB a triale. O legendárnu atmosféru sa pravidelne stará veľká a hlavne nadšená verejnosť.

Willingen (Nemecko): Po siedmych rokoch zaznamenáva návrat do tohto dejiska. Svetový pohár bude súčasťou veľkého, každoročne sa konajúceho festivalu s eventami pre celú rodinu, 200 vystavovateľmi a 30000 návštevníkmi počas troch dní.

Val di Sole (Taliansko): Organizátor Majstrovstiev sveta v MTB a triale v roku 2008 a člen kalendára Svetového pohára od roku 2010, Val di Sole zaznamená návrat XCO po krátkej prestávke v roku 2012.

Vallnord (Andorra): Návrat Svetového pohára po troch rokoch zaznamená aj tento malý národ vo východných Pyrenejách.

Mont Sainte-Anne (Kanada): Tento kanadský rezort nezmeškal ani jedno kolo Svetového pohára od jeho vzniku v roku 1991, až na dve malé výnimky – roky 1998 a 2010, kedy sa tu konali Majstrovstvá sveta.

Hafjell (Nórsko): Druhý ročník Svetového pohára pre toto stredisko a jeho premiéra pre cross-country preteky – bude to posledné kolo pre XCO a XCE.

– Leogang (Rakúsko): Jedno z dejísk tohtoročných Majstrovstiev sveta v MTB a triale bude v roku 2013 hostiť záverečné kolo zjazdu (DHI), všeobecne uznávané odborníkmi z tejto disciplíny.

 

DHI:

1. 8. – 9. jún Fort William (Veľká Británia)
2. 15. – 16. jún Willingen (Nemecko)
3. 27. – 28. júl Val Di Sole (Taliansko)
4. 3. – 4. august Vallnord (Andorra)
5. 10. – 11. august Mont Sainte-Anne (Kanada)
6. 14. – 15. september Hafjell (Nórsko)
7. 21. – 22. september Leogang (Rakúsko)

 

XCO/XCE

1. 25. – 26. máj Nové Město na Moravě (Česká republika)
2. 15. – 16. jún Willingen (Nemecko)
3. 27. – 28. júl Val di Sole (Taliansko)
4. 3. – 4. august Vallnord (Andorra)
5. 10. – 11. august Mont Sainte-Anne (Kanada)
6. 14. – 15. september Hafjell (Nórsko)

 

Majstrovstvá sveta: 26. august – 1. september – Pietermaritzburg, Južná Afrika

 

zdroj: www.uci.ch

Aktuality

14:28 Video: Peter Sagan podpísal fanúšikovi knihu za jazdy na pretekoch v Maďarsku.

Trojnásobný majster sveta potešil fanúšika podpisom knihy Môj svet v záverečnom stúpaní tretej etapy pretekov Okolo Maďarska.

11.05.2024 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu