Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Helmy

Test: Prilba Cube HPC

Medzi príslušenstvom, ktoré má v ponuke nemecká značka Cube, nájdete aj prilbu Cube HPC, ktorú sme v posledných horúcich letných týždňoch testovali. HPC je jediným modelom prilby v ponuke Cube, je však dostupná v štyroch verziách, ktoré sa líšia farebným prevedením. Všetky farebné verzie sú k dispozícii v troch veľkostiach - S, M a L.
Biker
Test: Prilba Cube HPC

Profil prilby, ktorá je vyrobená technológiou in-mold v kombinácii s výstužou z karbónových vlákien, nie je prehnane masívny. Zadná časť s hranatejším dizajnom je na prvý pohľad nižšia, po nasadení prilby na hlavu ale nezakrýva zadnú časť hlavy tak, ako sme zvyknutí pri čisto all-mountain/enduro prilbách. Cube HPC je jednoducho športovejšie ladená.

27 otvorov zabezpečuje veľmi dobré odvetranie a prúdenie vzduchu, takže prilba ani počas celodenných výjazdov na seba veľmi neupozorňuje. Pohodlné nosenie zabezpečujú aj vypchávky, ktoré sú samozrejme odnímateľné a dajú sa vyprať. Ich množstvo je oproti väčšine konkurenčných výrobkov minimalistické, tento fakt však nemá na komfort nosenia žiadny vplyv a považujeme ho skôr za výhodu.
Upínací systém tiež nepôsobí veľmi masívne. Na správne nastavenie slúži jedno koliesko, ktoré je dostatočne veľké a s ktorým je možné bez problémov manipulovať aj v prípade, že používate celoprsté rukavice. Veľmi jednoducho a funkčne je riešené aj zapínanie prilby pomocou systému Fidlock ™. Tento systém tvorí magnetický zámok, ktorý veľmi ľahko a bezpečne zapnete jednou rukou. Rovnako jednoduché je aj jeho rozopnutie – stačí trocha cviku. Z vlastnej skúsenosti možeme povedať, že na tento jednoduchý a komfortný systém si zvyknete veľmi ľahko.
Výrobca udáva, že váha prilby bez odnímateľného šiltu je 270g (pri reálnom vážení váha ukázala 263g), celková váha so šiltom je 290g.

Aktuality

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Včera 13:00 Crankworx Rotorua odštartoval cez víkend zjazdovými pretekmi, ktoré vyhrali Eliana Hulsebosch a Lachlan Stevens-McNab.

Za nami sú úvodné preteky podujatia Cranwkorx Rotorua, ktoré sa koná na Novom Zélande. Ide o populárny festival, ktorý tento rok odštartoval zjazdovými pretekmi a v oboch hlavných kategóriách sa z víťazstva tešili domáci novozélandskí jazdci.

Včera 12:25 Slovenky Krahulcová a Števková skončili v prvej etape pretekov Cape Epic na 8. mieste.

Vo výsledkovej listine tak zopakovali svoj výsledok zo včerajšieho prológu. Víťazmi úvodnej 88 km dlhej etapy sa medzi ženami stali Anne Terpstra s Nicole Koller, zatiaľ čo v mužoch po napínavom šprinte etapu vyhrali Wout Alleman s Hansom Beckingom.

Včera 12:13 Lukáš Kubiš vybojoval v šprinte desiate miesto na slovinských pretekoch GP Istria.

Pódium obsadila trojica pretekárov z úniku, Marcin Budzinski, Max van der Meulen a Riccardo Zoidl. Kubiš sa zapojil do hromadného šprintu, v ktorom bol siedmy najrýchlejší, čo napokon stačilo na to, aby uzavrel najlepšiu desiatku.

Včera 10:33 Tadej Pogačar už dnes odštartuje na etapových pretekoch Okolo Katalánska.

Najväčšími favoritmi pre celkovú klasifikáciu sú Pogačar, Sepp Kuss, Aleksandr Vlasov, Ilan Van Wilder, Simon Yates a Egan Bernal.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu