Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Trať v kolumbijskom Medelline prepísala svetový rekord v najdlhšom mestskom zjazde

Víťazom urban downhillu v Kolumbii sa stal čilský jazdec Pedro Ferreira.
Martin Sarvaš

https://www.facebook.com/patrickrobinsonofficial/videos/2156632087688733/

 

V kolumbijskom meste Medellin sa počas víkendu odohrali preteky v mestskom zjazde. Víťazom sa stal čilský pretekár Pedro Ferreira, druhý skončil Adrien Loron a tretí Bernard Kerr.

Spomínané mesto Medellin preslávil v minulosti kolumbijský drogový baron Pablo Escobar.

Bernard Kerr si odfofil v Medellin aj diery po guľkách v zábradlí. Okrem toho si do instagramových stories počas víkendu dal aj video z ich cvičenia na verejnom ihrisku, kde ich pre istotu strážila polícia, pretože kriminalita v tomto regióne je stále dosť vysoká.

https://www.instagram.com/p/Bq3E8A_l4Vo/

Trať v Medelline sa stala najdlhšou traťou v mestskom zjazde, čím získala aj titul Guinnessovho rekordu. Na meraní a hodnotení sa zúčastnili aj topografický špecialisti z UCI a rekord potvrdila Natalia Ramirez Talero, oficiálna rozhodkyňa guinnessových rekordov.

Trať mala celkovú dĺžku 2274 metrov a obsahovala stovky schodov, úzke zákruty a ešte užšie tiahle prejazdy popri zábradliach, dropy i skoky. Víťazovi pretekov Ferreirovi sa ju podarilo vyhrať s najrýchlejším časom 3:49.79.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu