Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Druhá etapa US Pro Challenge: Bratom Velitsovcom sa nedarí, celkovo si pohoršili

Bratia Martin a Peter Velitsovci prišli do cieľa 159,6 km dlhej etapy v deviatej desiatke.
Biker
Druhá etapa US Pro Challenge: Bratom Velitsovcom sa nedarí, celkovo si pohoršili

Americký cyklista Tejay van Garderen vyhral utorňajšiu druhú etapu pretekov USA Pro Challenge z Montrose do Crested Butte. Foto: SITA/AP

Autor: SITA

Americký cyklista Tejay van Garderen zvíťazil v utorkovej 2. etape sedemdňových pretekov USA Pro Challenge z Montrose do Crested Butte.

Jazdec tímu BMC v záverečnom súboji v cieľovej rovinke zdolal krajana Christiana Vande Veldeho. Po štvrtom mieste v celkovom poradí na pretekoch Okolo Kalifornie a víťazstve v súťaži mladých jazdcov na Tour de France si 24-ročný Američan Van Garderen zapísal ďalší tohtosezónny úspech.

Na pretekoch štartujú aj bratia Peter a Martin Velitsovci z tímu Omega Pharma-Quickstep. Obaja Púchovčania prišli do cieľa v rovnakom čase, keď za víťazom zaostali o takmer päť minút.

Martin skončil na 81. a Peter na 86. mieste. V celkovom hodnotení dominujú Tejay van Garderen a Christian Vande Velde, ktorí v utorok bojovali o víťazstvo v etape.

Tretí Rus Ivan Rovnyj má na Američanov šesťsekundové manko.


 
USA Pro Challenge – 2. etapa (Montrose – Crested Butte 159,6 km) – výsledky:

1. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing Team 3:52:24 h, 2. Christian Vande Velde (USA) Garmin – Sharp rovnaký čas ako víťaz, 3. Ivan Rovnyj (Rus.) RusVelo +6 s, 4. Levi Leipheimer (USA) Omega Pharma-Quickstep, 5. Ramiro Rincón Díaz (Kol.) EPM – Une obaja +8, 6. Thomas Danielson (USA) Garmin – Sharp +12,…81. Martin Velits, 86. Peter Velits (obaja SR, Omega Pharma-Quickstep) obaja +4:58 min

Poradie po 2. etape:

1. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing Team 8:35:12 h, 2. Christian Vande Velde (USA) Garmin – Sharp rovnaký čas, 3. Ivan Rovnyj (Rus.) RusVelo +6 s, 4. Levi Leipheimer (USA) Omega Pharma-Quickstep, 5. Ramiro Rincón Díaz (Kol.) EPM – Une obaja +8, 6. Damiano Caruso (Tal.) Liquigas-Cannondale +12, …62. Peter Velits Omega Pharma-Quickstep +7:23 min, 78. Martin Velits (obaja SR, Omega Pharma-Quickstep) +17:41

 

Zdroj: www.webnoviny.sk

Aktuality

10:50 Detaily kráľovskej 15. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

S dĺžkou 222 km a prevýšením 5724 metrov ide nielen o najťažšiu vrchársku etapu, ale aj najdlhšiu etapu na tohtoročnom Gire.

Včera 18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

Včera 17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

17.05.2024 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

Zavrieť reklamu