Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Štvrtá etapa US Pro Challenge: Bratia Velitsovci si znovu polepšili

Štvrtú etapu na cyklistických pretekoch USA Pro Challenge vyhral nemecký cyklista Jens Voigt. V priebežnom poradí sa na prvé miesto dostal Tejay van Garderen.
Biker
Štvrtá etapa US Pro Challenge: Bratia Velitsovci si znovu polepšili

 


Autor: SITA

Víťazom štvrtkovej 4. etapy sedemdňových cyklistických pretekov USA Pro Challenge, ktorá viedla z Aspenu do Beaver Creeku a merala 156,4 km, sa stal Nemec Jens Voigt.

Ten mal v cieli takmer trojminútový náskok pred skupinou prenasledovateľov na čele s krajanom Andreasom Klödenom.

Tretí skončil domáci Tejay van Garderen, ktorý sa zároveň dostal na čelo celkového poradia po štyroch etapách. Len vďaka bodovej bonifikácii odsunul na druhú priečku krajana Christiana Vande Veldeho, ktorý bol vo štvrtok šiesty a celkovo má rovnaký čas ako líder podujatia.

Slovenskí reprezentanti Peter a Martin Velitsovci z tímu Omega Pharma-Quickstep zaostali. Bratská dvojica dorazila s odstupom 6:42 min na 53., resp. 55. pozícii.

Lepšie sa umiestnil Martin. Obaja Púchovčania si však v poradí po 4. etape polepšili. Peter Velits sa posunul na 51. miesto (+23:07) a Martin Velits poskočil na 67. pozíciu (+33:25).


Výsledky – USA Pro Challenge – 4. etapa (Aspen – Beaver Creek, 156,4 km):
1. Jens Voigt (Nem.) RadioShack-Nissan 3:54:00 h, 2. Andreas Klöden (Nem.) RadioShack-Nissan, 3. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing Team, 4. Levi Leipheimer (USA) Omega Pharma-Quickstep, 5. Oliver Zaugg (Švaj.) RadioShack-Nissan, 6. Christian Vande Velde (USA) Garmin – Sharp – všetci +2:58 min,… 53. Martin Velits, 55. Peter Veltis (obaja SR) obaja Omega Pharma-Quickstep obaja +6:42

Poradie po 4. etape:
1. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing Team 17:34:18 h, 2. Christian Vande Velde (USA) Garmin – Sharp – rovnaký čas ako líder, 3. Ivan Rovnyj (Rus.) RusVelo +6 s, 4. Levi Leipheimer (USA) Omega Pharma-Quickstep +8, 5. Janež Brajkovič (Slovin.) Astana, 6. Joseph Lloyd Dombrowski (USA) Bontrager Livestrong Team obaja +12, … 51. Peter Velits +23:07 min, 67. Martin Velits (obaja SR) obaja Omega Pharma-Quickstep +33:25

 

Aktuality

10:50 Detaily kráľovskej 15. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

S dĺžkou 222 km a prevýšením 5724 metrov ide nielen o najťažšiu vrchársku etapu, ale aj najdlhšiu etapu na tohtoročnom Gire.

Včera 18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

Včera 17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

17.05.2024 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

Zavrieť reklamu