Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

US Pro Challenge: Martin Velits obsadil v USA 12. miesto, zvíťazil Farrar

Jazdec tímu Garmin - Sharp Farrar sa presadil v špurte celého pelotónu a na podujatí kategórie HC kalendára UCI dosiahol druhý etapový úspech.
Biker
US Pro Challenge: Martin Velits obsadil v USA 12. miesto, zvíťazil Farrar

Autor: SITA

Američan Tyler Farrar vyhral 5. etapu cyklistických pretekov USA Pro Challenge, ktorá viedla z Breckenridge do Colorada Springs a merala 189,7 km.

Jazdec tímu Garmin – Sharp sa presadil v špurte celého pelotónu a na podujatí kategórie HC kalendára UCI dosiahol druhý etapový úspech.

Celkovo aj naďalej vedie ďalší Američan Tejay van Garderen z tímu BMC Racing. Slovenský zástupca Martin Velits finišoval v piatkovej etape na 12. mieste, jeho brat Peter na 36. Celkovo je na tom lepšie Peter Velits, ktorému patrí 51. priečka.


Výsledky – USA Pro Cycling Challenge 2012:

5. etapa (Breckenridge – Colorado Springs, 189,7 km): 1. Tyler Farrar (USA) Garmin – Sharp 3:58:27 h, 2. Taylor Phinney (USA) BMC Racing, 3. Alessandro Bazzana (Tal.) Team Type 1 – Sanofi, 4. Alexander Candelario (USA) Team Optum p/b Kelly Benefit Strategies, 5. Hugo Houle (Kan.) Spidertech Powered By C10, 6. Mathias Frank (Švaj.) BMC Racing, … 12. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step, 36. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quickstep všetci čas ako víťaz

Poradie po 5. etape: 1. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing 21:32:45 h, 2. Christian Vande Velde (USA) Garmin – Sharp rovnaký čas, 3. Ivan Rovnij (Rus.) RusVelo +6 s, 4. Levi Leipheimer (USA) Omega Pharma-Quick Step +8, 5. Janez Brajkovič (Slovin.) Astana +12, 6. Joseph Lloyd Dombrowski (USA) Bontrager Livestrong Team +12, … 51. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +23:07 min, 67. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +33:25

 

Aktuality

10:50 Detaily kráľovskej 15. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

S dĺžkou 222 km a prevýšením 5724 metrov ide nielen o najťažšiu vrchársku etapu, ale aj najdlhšiu etapu na tohtoročnom Gire.

Včera 18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

Včera 17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

17.05.2024 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

Zavrieť reklamu