Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Predstavenie: Kenzel 2019

Nové modely, rámy, farby aj silnejšie motory v elektrobicykloch. Slovenský výrobca predstavuje svoje nové bicykle pre budúcoročnú sezónu.
Biker

Cestné

Attract

Cestný model Attract má hliníkový rám s ľahkou karbónovou vidlicou. Je osadený radením aj bzdrami zo sady Shimano 105 a kolesami Remerx Rapid. Okrem modelu Attract sú v ponuke cestných bicyklov aj modely Infinity Aero SL 500 na Sore i nižšia varianta na Tourney. Medzi cesťákmi má aj dva modely Calibre s rovnakým radením ako Infinity.

Horské

Nový horský model Kenzelu Q (KJU:) má úplne nový rám, ktorý má upravenú geometriu a je agresívnejší. Sú dostupné na 29- aj 27-palcových kolesách a podľa osadenia komponentov sú rozdelené na Q900, Q700, Q500, Q300 a Q100. Pri veľkosti kolies 29″ pridal Kenzel veľkosť rámu 15″ a 23″, takže by mali uspokojiť aj veľmi nízkych či vysokých ľudí.

Q (KJU:) 900

 

Q (KJU:) 700

Q (KJU:) 500

Q (KJU:) 300

Dámske modely Q (KJU:)

All terrain / cross

V trekingových bicykloch má Kenzel tiež široké spektrum bicklov. Modely Distance sú v pánskych a dámskych verziách  a tiež sú dostupné vo viacerých variantách s rôznymi komponentami.

Distance 600

Dámsky Distance 200

Mestské / retro

Na mestské bicykle je Kenzel naozaj špecialista. Aj v budúcej sezóne majú široké portfólio city bicyklov a retro bicyklov v skutočne nespočetnom množstve farebných variácií. Okrem nich pribudol medzi retro bicykle aj model Belissima – vychádza z modelu Dream, je však ešte viac upravený do retro štýlu, má dve varianty 7- a 3-rýchlostné Classic a 6-rýchlostný Royal. K Belissime pribudol aj dievčenský štýlový bike Bella s 24-palcovými kolesami.

Belissima Royal

Bella Royal

Elektrobicykle

Toretto

U nového Toretta je najdôležitejšou zmenou pre 2019 poloha motora – je viac naklonený, čo by malo zabezpečiť lepší prechod terénom. Novinkou je aj vymenený 9-speed, ktorý nahradzuje 10-rýchlostné radenie (11-42) a 38-zubový prevdoník nahrádza 36-zubový. Zmenila sa tiež batéria, ktorá má u nového modelu väčšiu kapacitu.

E-Xonic

Elektrobicykel E-Xonic so strerdovým motorom je novým modelom e-biku Kenzelu. Tvarovo vychádza z modelu Toretto a ide o trerkingový bicykel s 250W Bafang motorom. Modely E-Xonic sú v pánskom i dámskom prevedení a tiež v základnej výbave a výbave Tour s nosičom.

Dámsky E-Xonic

Bikesharing – Mobility Parc

Kenzel prichádza s novinkou aj na Slovensko. Pre výrobcu bicyklov to síce novinka nie je, pretože so švajčiarskou spoločnosťou Mobility Parc spolupracuje Kenzel už osem rokov. Kenzel pre Švajčiarov vyrába bicykle pre systémy zdieľaných bicyklov – bikesharing.

Kenzel zabezpečuje nielen bicykle, ale aj príslušenstvo a podporu. Celkovo je systém vyrobený vo Švajčiarsku – dokovacie stanice, hardware, software a bicykle sú vyrábané Kenzelom priamo v Hurbanove.

Stanica, ktorú má Kenzel v ponuke, má kapacitu 2 až 64 dokovacích miest. V stanici nemusia byť iba elektrobicykle, ale aj klasické bicykle, kolobežky, elektrické kolobežky, nákladné cargo bicykle aj v elektro verzii.

Ide o automatický systém dobíjania, dokovacia stanica je napojená k elektrike a internetu, aj keď internet nutnosťou nie je. To predovšetkým využívajú pre svojich zamestancov spoločnosti, ktoré majú systém zabudovaný vo svojej budove či podzemných garážach.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu