Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rachel Atherton predviedla bezkonkurenčnú jazdu a je novou majsterkou sveta v zjazde

Anglická zjazdárka tímu Trek Factory Racing vyhrala s takmer 10-sekundovým náskokom pred krajankou Tahnee Seagrave, tretia skončila Myriam Nicole z Francúzska.
Martin Sarvaš

Víťazkou majstrovstiev sveta v zjazde 2018 sa stala Rachel Atherton z tímu Trek Factory Racing. Rachel potvrdila skvelú formu po celkovej výhre svetového pohára. Atherton sa stala majsterkou sveta už po piatykrát.

Na trati vo švajčiarskom Lenzerheide predviedla Atherton neuveriteľnú jazdu, do ktorej dala úplne všetko, jazdila bezchybne a vyhrala s náskokom necelých 10 sekúnd.

Na druhom mieste skončila celosezónna súperka a krajanka Rachel Atherton – Tahnee Seagrave. Tahnee bola v úvode i na konci svojej jazdy rýchla, no v strede išla pomalšie: „Cez kvalifikáciu som tam spadla a nechcela som spadnúť znova. A to bola chyba. Ale som rada, že som dokončila preteky bez pádu,“ povedala Tahnee. Tretia skončila Francúzska Myriam Nicole.

„Vedela som, že Tahnee zajazdí dobre, takže do toho budem musieť dať úplne všetko. Nebolo vidieť lajny tak, ako počas tréningu, takže finálna jazda bola trochu náročnejšia. Ale vyšlo to a nemôžem tomu uveriť, je to neskutočný pocit,“ tešila sa z výhry Rachel.

Medzi juniorkami sa stala majsterkou sveta iba 16-rončná zjazdárka z Rakúska Valentina Holl, ktorá tento rok vyhrala aj seriál svetového pohára.

Výsledky – Majstrovstvá sveta v zjazde Lenzerheide 2018 – ženy

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu