Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Adam Rojček sa stal aj po druhýkrát majstrom Slovenska v zjazde

Iba 19-ročný jazdec CTM Racing Teamu obhájil víťazstvo z minulého roka. Druhý skončil Rasťo Baránek, tretí Ľuboš Staňo - obaja z Kellys Factory Teamu.
Martin Sarvaš
 Adam Rojček sa stal aj po druhýkrát majstrom Slovenska v zjazde

Štvrté kolo slovenského pohára v zjazde SPDH v Mraznici bolo zároveň aj Majstrovstvami Slovenska.

Adam Rojček z CTM Racing Teamu obhájil víťazstvo z minulého roka, a je tak už dvojnásobným majstrom Slovenska v kategórii elite. 19-ročný zjazdár pritom minulý rok jazdil v elitnej kategórii svoju prvú sezónu.

„Na Mraznici sa tento rok dosť hrotilo, kvôli tomu, že trať ma iba dve minúty, takže každý hľadal miesta, kde by sa ušetrila každá stotina. Mne sa jazdilo celý víkend super a cítil som, že ak mi jazda vyjde, tak môžem obhájiť titul,“ povedal Adam Rojček.

„Vo finálke som spravil hneď po sto metroch trate veľkú chybu, takže som si potom bral život až do cieľa, ale našťastie som to zrejme dobehol a podarilo sa mi vyhrať, za čo som veľmi rád,“ dodal majster Slovenska.

Na druhom a treťom mieste skončili jazdci z Kellys Factory Teamu – druhý Rasťo Baránek a tretí Ľuboš Staňo. „Majstrovstvá SR boli pre mňa najhoršie preteky na obsadenie druhého miesta. Nie som spokojný a as ma to dlho tešiť nebude, ale čo sa dá robiť. Poďme dokončiť sezónu najlepšie ako sa dá. Každopádne fair-play – Adam letel ako nikto z nás, gratulujem,“ napísal na Instagrame Rasťo Baránek.

Na štvrtom mieste skončil Martin Knapec, ktorý sa na pretekársku zjazdovú trať vrátil po dlhej dobe, pretože ho trápili zranenia ramena a túto sezónu preteká už len enduro preteky. Aj MSR v Mraznici odjazdil na enduro bicykli, takže s výsledkom bol veľmi spokojný:

Juniorským majstrom sa stal Kristián Poruban z tímu Specialized CZ, v ženách bola najrýchlejšia Porubanova sesternica Simona Porubanová z rovnakého tímu. „Konečne nám to obom vyšlo! Ďakujem všetkým ktorí ste držali palce,“ napísal Kristián na Instagrame.

Kompletné výsledky

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu